Logo-youngadults-site

Beter dan een griezelfilm

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Normandië, zomer 1937. Simone Sauvelle en haar kinderen Irene en Dorian hebben het niet gemakkelijk na de dood van Meneer Sauvelle. Daarom zijn ze erg verheugd wanneer Simone een aanbieding krijgt om te werken als hoofd in de huishouding van speelgoedfabrikant Lazarus Jann. Deze man bewoont samen met zijn zieke vrouw die hij verborgen houdt het griezelige landgoed Cravenmoore, dat volstaat met levend speelgoed. De familie verhuist naar het Kaaphuis langs Cravenmoore op de Normandische kust. Via de vrolijke schoonmaakhulp Hannah leert Irene de mysterieuze Ismaël kennen met wie ze al snel een relatie krijgt. Maar als Hannah op vreemde wijze wordt gedood, besluiten de twee op onderzoek uit te gaan. Wat is er gebeurd met de vrouw van Lazarus Jann? Wat is hij met Irenes moeder van plan? En waarom heeft deze man geen schaduw, terwijl een schaduw net aan de oorzaak ligt van Hannahs dood? Alle mysteries komen samen op Cravenmoore.

Een meesterverteller
Je hoeft nog geen twee bladzijden gelezen te hebben om te beseffen dat Carlos Ruiz Zafón verdraaid goed kan schrijven. Hij is een meester in het vak. Zafón bouwt de spanning niet gewoon op maar hij weet het spanningsgehalte doorheen het verhaal elk moment op het hoogste niveau te houden. Alles wat hij vertelt komt voor je ogen tot leven. Zafón beschrijft niet gewoon wat er gebeurt, dankzij zijn prachtige manier van vertellen wordt Septemberlichten een plezier voor elke boekenwurm.

Doodeng
In Septemberlichten wordt de familie Sauvelle geteisterd door schaduwen die zich verstoppen in het monsterlijke speelgoed van Lazarus Jann. Zafón had geen betere slechterik kunnen kiezen voor het verhaal. Je weet niet wat je ervan verwachten moet en dat zorgt ervoor dat je voortdurend met kippenvel en bonzend hart zit te lezen. Zafón is onverbiddelijk: hoe dieper je je in de mysteries begeeft, des te enger laat hij zijn verhaal worden.

Het lezen van Septemberlichten is beter – of liever gezegd enger – dan het kijken van een griezelfilm. Wanneer het dan te eng voor je wordt, zet je het geluid af en blijkt het allemaal maar onzin te zijn. In dit verhaal heb je je eigen fantasie om je de gruwelen voor te stellen, wat er voor zorgt dat je jouw persoonlijke thriller creërt.

Septemberlichten is een groot mysterie dat zich gemakkelijk en op een heerlijke manier laat lezen. Je beleeft als lezer een geweldige leeservaring. Zafón laat me hunkeren naar meer van deze verhalen, en ik ben benieuwd wat hij nog allemaal in petto heeft. Septemberlichten krijgt vijf sterren van mij.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Beter dan een griezelfilm

  1. Het was een erg spannend boek! Voor degene die het boek nog willen lezen, en de nevelprins hebben gelezen, niet verder lezen! Ik vond het wel een beetje op de nevelprins lijken..misschien begrijp je het als je ze allebei hebt gelezen. Maar vooralsnog een goed boek!

  2. Ik had er idd al erg veel goede verhalen over gehoord. En ook ik zet hem op mijn lijstje…

  3. Klinkt echt spannend! Deze komt ook op mijn lijstje van boeken die ik graag wil kopen 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.