Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Lore – Alexandra Bracken

Iedere zeven jaar leven de grote Griekse goden een week lang als sterveling op aarde (Dit heet de Agon) als straf van oppergod Zeus. In die zeven jaar proberen de jagers hen te doden. Wie een god dood krijgt zijn of haar krachten. De jagers dienen allen een huis. In totaal zijn er negen huizen, waarvan er vier al zijn uitgestorven. Inmiddels zijn er nog maar drie originele goden over. De jagers die een god hebben gedood zijn dan wel sterfelijk, maar maken hen supermachtig door de krachten die zij hebben.

Lore (eigenlijk Melora) woont na de dood van haar ouders in een appartement in New York. Ze woont daar met een oudere man, Gil, waar ze voor hem zorgt. Lore is de laatste van haar bloedlijn: de Perseïden. Na de dood van haar ouders en andere incidenten heeft Lore besloten nooit meer mee te doen aan de Agon. Maar wanneer deze begint treft ze ineens Athéna (één van de laatst overgebleven originele goden) aan voor haar appartement. Ze sluiten een deal om de moordenaar van haar ouders terug te pakken en een einde te maken aan de Agon. Echter is de bloedlijn van de Perseïden op Lore na uitgestorven en heeft haar vijand Toorn, inmiddels andere huizen aan zijn zijde weten te krijgen.

Eerste indruk

Misschien heb jij het ook wel gelezen; de meningen over dit boek zijn zo veranderlijk als Zeus humeur. De één vind het boek géweldig, de ander vind het niks. Daardoor was ik extra nieuwsgierig. Sommige mensen zeggen zelfs dat je enige kennis van de Griekse Mythologie moet bezitten om het boek te lezen. Ik kan je alvast verklappen dat ik het daar helemaal niet mee eens ben. Blossom Books heeft aan de binnenkant een plattegrond van belangrijke plekken toegevoegd, een lijst met alle huizen, de leiders en belangrijke info. Achter in het boek staat ook nog een namenlijst, inclusief de eigenschappen van alle goden (had ik dat nou maar eerder ontdekt). Ja het zijn veel namen, maar alles wordt enorm duidelijk uitgelegd. Toen ik het pakketje binnenkreeg stond ik al te poppelen. Voorzichtig maakte ik de doos open. In zwarte sliertjes zwart papier lag het boek ingepakt. Je moet namelijk weten dat dit echt een bijzondere uitgave is. Het is een hardcover (limited edition) in de kleuren zilver/goud of andersom. Voorop staat het hoofd van Medusa gedrukt. Het boek voelt heerlijk stevig aan, lekker dik en de details zijn echt prachtig. Om de hardcover zit nog een dustjacket die bij ieder boek hetzelfde is. Normaal vind ik gezichten op covers enorm lelijk, maar bij dit boek is het zo subtiel en passend!

Personages

De personages zijn erg leuk. In het appartement woont haar beste vriend: Miles. Hij wordt continu onderschat, omdat hij een buitenstaander van de Agon is. Omdat hij samen met Lore is als ze Athéna vindt, ziet ze geen andere optie dan hem betrekken bij het plan. Miles is echt een positieve en slimme jongen met een goede dosis humor.


Castor is een oude vriend van Lore. Ze kennen elkaar al van kleins af aan. Ze trainden samen bij het huis van de Achilliden. Castor heeft kanker en is daarom zijn hele leven al erg zwak. Na de laatste Agon zijn hij en Lore elkaar kwijtgeraakt, maar aan het begin van de nieuwe Agon vinden ze elkaar weer terug. Alleen is Castor niet meer wie Lore dacht dat hij was. Castor kun je zien als een ”redder figuur”. Hij maakt zich altijd zorgen om Lore. Ik vind het jammer dat er verder weinig diepgang in hem zit. Hij is één van de belangrijkste personages, dus ik had wat meer over zijn gevoelens en emoties willen lezen.


Tegen het einde zit er ook nog een lgbtiq+ aspect in. In veel hedendaagse boeken komt dat erg geforceerd over. Iets waarvan mijn nekharen omhoog gaan staan. Het voelt dan meer toegevoegd om trending te willen zijn dan echt iets te willen betekenen voor deze groep. Bij dit boek was dat totaal niet zo. Mijn mond vormde een O en ik kreeg een lach op mijn gezicht, zo natuurlijk ging het.


Athéna is de zus van Artemis. Athéna is beschermster van steden, wijsheid en oorlog strategieën. Ze is sluw, slim en een overlever in hart en nieren. Ze verlangt enorm naar de liefde en erkenning van haar vader Zeus. Ik vond Athéna ook een heel leuk karakter. Ze is zo onvoorspelbaar. Ze is wat mysterieus, maar tegen het einde mogen we toch een kleine glimp van haar gedachtegangen opvangen.


Tot slot Lore zelf. Ze maakt heel zichtbaar een verandering door. Iets wat erg belangrijk is voor een hoofdpersonage. Ze begint als een ruwe meid die haar eigen boontjes wel kan doppen en die haar emoties niet wil uiten. Ze neemt graag de leiding en luistert maar half naar de mening van anderen. Wel zijn haar dierbaren alles voor haar, dus zal ze er alles aan doen om hen te beschermen.

Het verhaal

Zoals ik hierboven al benoemde is Lore standvastig en een beetje eigenwijs. Daarom zie je haar vaak in actie en vind ik dat de andere personages wat wegvallen. Ze trekken meerdere keren ten strijd. Dan vind ik het jammer dat Lore en haar vrienden niet gezamenlijk ten strijde trekken. Nu zien we vooral veel vanuit Lore’s blik. Wat gebeurt er in de tussentijd bij de rest? Het verhaal was ook erg makkelijk te volgen. Daardoor had ik het boek al snel uit. Er zitten bijvoorbeeld flashbaks in waardoor de band tussen Castor en Lore beter zichtbaar wordt en hoe het gezin van Lore om het leven is gekomen. Dit waren fijne afwisselingen in het verhaal. Daarnaast is er nog een heel mysterie rondom Castor die hij probeert te achterhalen. Hier komt pas laat in het boek een conclusie voor. Dat vond ik zelf heel fijn, omdat je gedurende het hele boek wilt weten wat er gebeurd is!

Het verhaal zou je verder kunnen zien als een soort Griekse Mythologische Hunger Games. De Agon is leuk bedacht. Ik had even de tijd nodig om het precieze systeem te ontrafelen (welke goden zijn nou wel origineel en welke niet? Bleek achteraf dus in de namenlijst achter in het boek te staan). Zelf ken ik New York City helemaal niet, dus het kaartje voorin was erg welkom.

De ruwheid van de verschillende huizen was erg interessant. Je merkt ook dat de Agon Lore als kind veranderd heeft. Na de dood van haar ouders vangt de beste vriendin van Lore’s moeder haar op. Daar maakt ze iets onwenselijks mee. Voor mijn gevoel werd er alleen te vluchtig aan voorbijgegaan. Wegens spoilers zal ik niet zeggen wat er gebeurd is, maar ik vind het zonde dat er verder in het verhaal weinig over terugkomt. Het zou mooi zijn geweest als ze dit aan het einde van het verhaal zou bespreken met Castor of vriendin Iro. Nu voegde het voor mijn gevoel weinig toe.

Conclusie

Al met al vond ik het een boek dat snel doorleest. Belangrijke elementen zitten er in en alles rondom de huizen en de Agon wordt duidelijk uitgelegd. Blossom Books heeft ook zeker veel tijd en moeite in het boek gestoken wat ervoor zorgt dat dit echt een pareltje in je kast is. Hou je van een Hunger Games-achtige setting in hartje New York en wil je meer weten over Griekse Mythologie? Dan is dit boek echt een aanrader voor jou!

Geplaatst op Geef een reactie

Get to know: Luce van Leer

Luce van Leer

Lees hieronder ons interview met Luce van Leer. Ze debuteere nog niet zo heel lang geleden met haar boek Bordeaurood.

Met welk boek debuteerde je?

Ik debuteerde afgelopen zomer met Bordeauxrood. Een roman die zowel door jongeren als volwassenen gelezen kan worden. Het gaat over een familie die opgebroken wordt door ziekte, maar het is ook een ode aan de liefde tot op de allerlaatste dag en daarna. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen en het ligt ontzettend dicht bij mijn hart.

De reacties waren tot nu toe overweldigend positief! Wel heb ik ook al gehoord dat sommige stukken wat heftig zijn en er zijn al veel tranen gevallen. Ik vat dat op als een compliment 🙂

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben zeker bezig met een nieuw boek. De woorden vliegen mijn laptop binnen op het moment, het gaat ontzettend goed! Het wordt een YA contemporary met opnieuw personages met sterke familiebanden, maar ook vriendschap speelt een grote rol. Het wordt spannend, herkenbaar en veelzijdig. Meer ga ik nog niet zeggen hoor, volgens mij heb ik er op mijn eigen Socials nog niet eens zo uitgebreid iets over gedeeld. Zie het maar als primeur, haha!

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg

Ivelle van Laura Diane

Cinder van Marissa Meyer

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Hier hoef ik geen seconde over na te denken. Dat is Laura Diane. Al haar boeken zijn mijn lievelingsboeken. Haar schrijfstijl is heel fijn, haar verhalen ontzettend origineel en ze is een oprecht en lief persoon. Laura vertelde me keer op keer dat ik niet moest opgeven als het even tegen zat en soms zat het zo tegen dat ik echt wel alles over boord wilde gooien en gewoon wilde stoppen, maar dan hoorde ik haar woorden en dacht ik ‘Nee, ik moet door!’.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Zeker! Ik werk parttime in een Apple winkel. Hier los ik alle software-problemen op die klanten hebben met hun apparaten en ik adviseer ook welke nieuwe spullen mensen het beste kunnen aanschaven :). Op mijn werk voel ik me altijd heel slim, haha! Daarnaast studeer ik ook voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker, al staat dat nu op een lager pitje. En last maar zeker niet least, ik ben fulltime mama van twee.

Hield je vroeger van lezen?

Ja, ik hielt vroeger heel erg van lezen. Ik vroeg nooit om boeken maar mijn moeder kocht ze vaak voor me. Ze wist precies wat ik nodig had en dan lag er sommige avonden opeens een nieuw boek op mijn kussen. De “hoe overleef ik” serie vond ik geweldig vroeger. Daar heb ik als puber echt wel wat lessen uit geleerd. Toen ik naar de middelbare school ging stopte ik een tijd met lezen, maar toen Twilight en The Hungergames uitkwamen, was ik weer verkocht. Oh, en de Fallen serie!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Wauw wat een serieuze vraag. Als ik heel ambitieus mag denken dan heb ik over vijf jaar een eigen bedrijf in de boekenwereld. Dat is de grote droom.

DILEMMA

Je boek uitgeven als hardcover of je boek uitgeven als paperback?

This is a no-brainer, Hardcover!

Geplaatst op Geef een reactie

Deze young adult boeken verschijnen in december 2021

December is traditioneel de maand van de feestelijkheden. Daarnaast komen er ook heel wat nieuwe young boeken uit in december 2021!

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld

Eindelijk is het zover: het vervolg op Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van de wereld van Benjamin Alire Saenz.

Aristoteles en Dante - nieuwe young adult boeken 2021

Het adembenemende vervolg op ‘Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum’ is hier!
Bijna tien jaar nadat de bekroonde bestseller ‘Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum’ in de VS verscheen, komt Benjamin Alire Sáenz met een vervolg. De liefde tussen de twee jongens heeft hem nooit meer los kunnen laten.
Het ontroerende verhaal gaat precies verder waar het geëindigd was, alsof die tien jaar slechts een korte adempauze was voor de hoofdrolspelers. De lezer wordt wederom direct gegrepen door de poëtische stijl en de meanderende zinnen van Sáenz en is in een klap weer terug in de zomer van 1986, toen Ari & Dante ontdekten dat ze verliefd waren. Een meer dan waardig vervolg dat door de fans ontegenzeggelijk omarmd zal worden.

Ember Queen

Een ander boek waar lang naar werd uitgekeken is het slotdeel in de trilogie van Laura Sebastian. Dit deel werd door de initiële uitgever niet vertaald, maar Dutch Venture Publishing besloot het derde deel alsnog te vertalen.

Ember Queen - nieuwe young adult boeken 2021

Prinses Theodosia werd omgedoopt tot asprinses en mishandeld door de Kaiser en zijn hofhouding. Maar hoewel ze een kroon van as moest dragen, zit er vuur in Theo’s bloed. Als de rechtmatige erfgenaam van de Astreaanse kroon stroomt het door haar aderen. En als ze iets van haar moeder heeft geleerd, is het dat een koningin nooit laf is. Nu ze vrij is en een leger rebellen achter zich aan heeft, moet Theo haar volk bevrijden en het opnemen tegen een angstaanjagende nieuwe vijand: de nieuwe Kaiserin. Doordrenkt met een magie die niemand begrijpt, is de Kaiserin vastbesloten om alles en iedereen die haar in de weg staat te vernietigen….

Moeder Doorn

Nog bij Dutch Venture Publishing verschijnt Moeder Doorn van Juliet Marillier. Deze bundel is ideaal voor de fans van sprookjes!

Moeder Doorn - nieuwe young adult boeken 2021

Fantasygigant Juliet Marillier komt met een bundel vol sprookjes, die ze op haar eigen unieke wijze hervertelt. Met prachtige illustraties van Kathleen Jennings. Stap een sprookjeswereld binnen die anders is dan je zou verwachten. De levens van Lara, Niamh, Bella en Katrin krijgen een onverwachte wending als ze wezens uit de Andere Wereld tegenkomen, die hen wijze lessen leren, op schattenjacht sturen of aansporen voor ware liefde te vechten. Deze vier verhalen getuigen van moed en vriendelijkheid. Ze gaan over trouw zijn aan jezelf en het herkennen van het goede in anderen.

Toen de wereld nog van ons was

Bij uitgeverij Kokboekencentrum verschijnt er een historische Young Adult roman die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Drie vrienden raken elkaar kwijt, maar zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

Toen de wereld nog van ons was - nieuwe young adult boeken 2021

Wenen, 1936. Leo, Elsa en Max zijn elkaars beste vrienden en kunnen samen de wereld aan. Ze hebben echter geen idee wat hun te wachten staat. Langzaam maar zeker begint de wereld om hen heen te veranderen, en als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen ze elkaar uit het oog. Max moet met zijn vader, een SS-officier, mee naar München, Leo en zijn moeder vluchten naar Engeland en Elsa komt in een concentratiekamp terecht. Het enige wat hen nog verbindt zijn hun herinneringen en de foto waar ze samen op staan. Zullen de drie vrienden elkaar ooit nog terugzien?

Blijf zachtjes bij mij

Eerder dit jaar verscheen bij uitgeverij Volt de vertaling van de bestseller Brown girl dreaming van Jacqueline Woodson. Nu volgt een nieuwe vertaling!

Blijf zachtjes bij mij

Prachtige jeugdroman van een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers van dit moment Jeremiah zit goed in zijn vel. Tenminste, als hij thuis is, in zijn eigen buurt in Brooklyn. Maar nu gaat hij naar een chique middelbare school in Manhattan, waar zwarte tienerjongens nogal opvallen. Daarom is hij verbaasd als hij tijdens zijn eerste week Ellie ontmoet. Zodra hun blikken elkaar kruisen staat de tijd stil en weten ze dat ze bij elkaar horen – ondanks dat zij joods is en hij zwart. Hun werelden verschillen gigantisch, maar dat maakt ze niets uit. Waarom probeert de rest van de wereld hen dan wel uit elkaar te houden?

Drijfzand

De Vlaamse uitgeverij Phoenix Books brengt deze maand Drijfzand van lerares Marina Defauw op de markt. Dit boek is een herschreven versie van haar debuut dat in 2005 verscheen.

Drijfzand

Antwerpen, 23 juni Je moet me echt helpen. Anders zal ik alles aan je ouders vertellen. Dit geheim kan ik niet alleen dragen. Als je mijn vriend bent, dan is er toch niets aan de hand? C. De dertienjarige Jolien Wouters is na een lezing op school erg onder de indruk van jeugdschrijfster Karen Roelens. In een e-mail vertrouwt ze haar grote geheim toe. Ze wil schrijfster worden. Joliens bewondering slaat over in aanbidding als Karen haar mails beantwoordt en zelfs aanbiedt te helpen met haar verhaal. Jolien droomt van een vampierverhaal, maar volgens Karen moet Jolien over haar eigen leven schrijven. Dat ziet ze helemaal niet zitten. Ne enkele mislukte schrijfpogingen gaat Jolien op zoek naar inspiratie. Op zolder vindt ze geheimzinnige brieven, waarover ze enthousiast met Karen mailt. Tot Karen opeens niet meer antwoordt… Marina Defauw woont in Bovekerke en is lerares wiskunde. In 2005 debuteerde ze met ‘De C-brieven’. Omdat hier nog altijd vraag naar is kwam Marina ertoe het verhaal te bewerken en nog spannender te maken. Aan de hand van enkele nieuwe verhaalwendingen en verrassende intriges is ‘Drijfzand’ ontstaan. Misschien doe je zelfs inspiratie op en wil je na het lezen van ‘Drijfzand’ ook een boek schrijven…

Alle mensen zijn (niet) gelijk

Nog een boek van eigen bodem is Alle mensen zijn (niet) gelijk, het debuut van Ilse Bockstaele dat wordt uitgegeven bij Godijn Publishing.

Alle mensen zijn (niet) gelijk

Na de periode van de Vele Oorlogen is het de vrouwen gelukt zich te bevrijden van het juk van de mannen. Hun grote droom van vrede wordt werkelijkheid wanneer ze in gescheiden enclaves gaan leven. Enkel voor de voortplanting hebben ze elkaar nog nodig en dus zetten ze in de laboratoria alles op alles om de Totale Autonomie te bereiken. Alles gaat goed tot Zeia in het Niemandsland tussen de enclaves Thijn ontmoet. Is hij de voorbode van een nieuwe oorlog? Waarom verspreidt Sarah Astrid, de leading lady van de vrouwenenclave, fake news? En hoe komt het dat Zeia alleen nog maar aan Thijn kan denken?

De insiders

Voor de fans van de Netflix-serie Elite is er dan weer De insiders van Jessica Goodman. Dit is de vertaling van They wish they were here.

De insiders - nieuwe young adult boeken 2021

Het leven aan de Goudkust in Long Island lacht Jill en haar vrienden toe. Ze zijn de Players, een eliteclub op hun prestigieuze school. Players hebben de coolste feestjes, de hoogste cijfers en de beste toekomstperspectieven.

Maar niet alles is wat het lijkt. Drie jaar geleden is Jills beste vriendin Shaila vermoord; Shaila’s vriend Graham bekende. Nu krijgt Jill plotseling berichtjes waar in staat dat Graham onschuldig is. Zet ze haar droomtoekomst op het spel om de waarheid te achterhalen?

Bloed

Afgelopen zomer kwam bij uitgeverij Boekerij de vertaling van het eerste deel in de A Modern Faeire Tale trilogie. Komende maand verschijnt het tweede deel in limited edition met rode sprayed edges.

Bloed - nieuwe young adult boeken 2021

De zeventienjarige Valerie is haar leven zat en besluit van huis weg te lopen naar New York. Daar kan ze ontsnappen aan haar verleden en het leven dat haar heeft verraden. Vol hoop op een betere toekomst en met een nieuwe identiteit voegt ze zich bij een groep krakers die zich in het ondergrondse metrostelsel hebben verscholen.

Maar Vals nieuwe vrienden hebben iets magisch. Wanneer een van hen haar weet over te halen om de schuilplaats van een mysterieus schepsel op te sporen, komt ze achter hun ware gezicht. Val zal verscheurd -worden tussen haar gloednieuwe affectie voor het eervolle wezen waarop ze moest jagen en haar angst voor de monsters waar haar vrienden langzaam in veranderen.

Een eed zo duivels

Door het papiertekort was deze titel uitgesteld, maar gelukkig is het komende maand zo ver: dan verschijnt de vertaling van het slotdeel in de trilogie van Brigid Kemmerer.

Een eed zo duivels - nieuwe young adult boeken 2021

Het zinderende slot van de Vervloekt-trilogie!
Brigid Kemmerer overtuigde YA-liefhebbers met ‘Een vloek zo eenzaam’ en was in een klap niet meer weg te denken uit het rijtje met populaire fantasyauteurs. Met dit laatste deel rondt ze de trilogie over Rhen, Harper, Grey en Lia Mara op magische wijze af. Extra juicy is dat de vier personages die in de eerdere boeken een eigen stem kregen, in dit laatste deel lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Wie zal er zegevieren?

Naar welke nieuwe young adult boeken die in december 2021 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Geplaatst op Geef een reactie

Get to know: Mel Hartman

Mel Hartman

Deze week kan je hier een interview lezen met Mel Hartman.

Met welk boek debuteerde je?

In 2007 met ‘De Fantasiejagers’, een cross-over van fantasy en sci-fi. In deze serie verschenen later nog 3 boeken van. Maar bij Hamley Books debuteerde ik met ‘Als doden dromen’, een urban fantasy YA en de eerste van een trilogie.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben bijna altijd met een nieuw boek bezig ? Dit keer met het tweede en laatste deel uit een nieuwe YA, dat een cross-over is van urban fantasy en urban sci-fi. De werktitel is ‘Tunnels’. Deze duologie verschijnt in 2022 en gaat over een zestienjarig meisje George Borg. Er zijn organisaties, de ‘Arken’, die buitenaardse wezens opvangen die per ongeluk door een Tunnel op onze Aarde terecht zijn gekomen. George wordt opgeleid om die wezens op te vangen omdat ze, net als nog anderen, Tunnels kan aanvoelen en zien. Die gave wordt telkens van moeder op dochter doorgegeven.  In een Ark woont ze samen met buitenaardsen en met mensen, en daar wordt ze ook opgeleid.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Heel erg moeilijk. Ik denk de ‘Hof’ serie van Sarah J. Maas, ‘Uit bloed en as’ van Jennifer L. Armentrout en de ‘Spiegelpassante’ serie van Christelle Dabos

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Stephen King, Douglas Adams en Lewis Carroll.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ja, ik ben ook foreign rights manager bij Hamley Books; ik probeer de rechten van de boeken aan buitenlandse uitgeverijen te verkopen. En daarnaast ben ik ook slaapanaliste; aan de hand van een polysomnografie die iemand in een slaapcentrum krijgt, ga ik na waarom die persoon slecht slaapt of moe is overdag.

Hield je vroeger van lezen?

Heel veel, al ben ik relatief snel overgegaan op volwassen boeken. Ik lees al zolang ik me kan heugen en nog steeds zo’n één a twee boeken per week.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik heb het mezelf afgeleerd om te ver in de toekomst te plannen of te kijken, want het draait toch altijd compleet anders uit, en meestal: gelukkig maar. Tot nu toe zijn er al zoveel leuke en bijzondere dingen compleet onverwachts op mijn pad gekomen dat ik meer van dag tot dag leef. Maar ik hoop nog altijd boeken te schrijven, mijn huidige job te hebben en mezelf te blijven heruitvinden.

DILEMMA

Zou je liever hebben dat er een film van je boek gemaakt wordt of een serie?

Serie. Ik denk dat de Dodenreeks beter tot zijn recht zou komen in een serie.

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Een Intens Gelukkig Gevoel – Tahereh Mafi

Als het aankomt op het oeuvre van Tahereh Mafi zal ik alles wat ze schrijft zonder enige twijfel aanschaffen en verslinden in no time. Mafi is gekend voor haar beeldende, poëtische en metaforische schrijfstijl waarmee ze menig lezer met de Vrees Me serie heeft weten veroveren. Ook haar kinderboeken – Verdermeer en Welkwoud – en haar contemporary novel – Een Bijna Eindeloze Afstand – zijn gekenmerkt door haar unieke schrijfstijl. Mafi’s nieuwste werk, ook contemporary, Een Intens Gelukkig Gevoel ontbreekt ook niet aan haar kenmerkende stijl en talent voor schrijven. Ik wil graag meegeven dat dit boek best wordt ingeleid met trigger warnings met betrekking tot onderwerpen zoals zelfverminking, dood (overlijden en suïcidale gedachten), depressie en terreur. Deze recensie bevat mogelijk spoilers (met betrekking tot Tahereh Mafi’s Een Intens Gelukkig Gevoel).

Verhaal

2003 – er heerst spanning in de Amerikaanse moslimgemeenschap. De Verenigde Staten heeft net de oorlog verklaard aan Irak, en onzerkerheid heerst hierdoor alom. Identiteit is een grote vraag onbeantwoord; mensen durven zichzelf niet te uitten uit angst voor wat hun identiteit mogelijks teweeg kan brengen. Een Intens Gelukkig Gevoel gaat meer specifiek over Shadi. Shadi is een 17-jarige moslimtiener die tracht zich te navigeren in deze onzekere tijden. Tezamen met deze overkoepelende spanning gericht naar de moslimgemeenschap probeert Shadi zich sterk te houden. Zeker gezien haar thuissituatie ook niet al te makkelijk is en met de dag verergert. Een Intens Gelukkig Gevoel is een verhaal dat probeert te ontdekken wat het betekent om jezelf te zijn. Wat er kan gebeuren als je jezelf kwijtraakt. Door de ogen van Shadi verkent de lezer het innerlijke en externe conflict dat er ontstaat binnenin een persoon wanneer de maatschappij en de dierbaren in iemands leven zich tegen je lijken te keren. Wanneer alles wat mis kan gaan ook werkelijk misgaat, en hoe het voelt wanneer een intens gelukkig gevoel zich aan je onttrekt. Zelfs wanneer het enige wat je probeert te doen is dat gevoel terug te voelen.  

Belangrijke thema’s en onderwerpen

Een Intens Gelukkig Gevoel is een boek dat omgaat met zware onderwerpen. Mafi slaagt er echter in om zulke onderwerepn op een heel toegankelijke manier op de pagina te zetten. Eén zulk onderwerp is het verliezen van jezelf. Wanneer het leven zo overweldigend wordt en alles zich maar blijft opstapelen dat je bijna niet anders kan dan de grip op jezelf te verliezen. Dit is het geval is voor protagonist Shadi. Tahereh Mafi toont de menselijkheid en normaliteit aan die gepaard gaat met verdriet en het kwijtraken van jezelf, en dat het meer dan normaal is om om hulp te vragen wanneer het nodig is.

Een algemeen thema dat heel belangrijk in dit boek is communicatie. Een Intens Gelukkig Gevoel is een verhaal waar communicatie een gegeven blijkt te zijn dat vaak ontbreekt. Door een gebrek aan communicatie ontrafelen zich zekere evenementen die voor onheil zorgen en bijdragen aan het zelfverlies van onder andere Shadi en andere personages. Het boek toont dan ook aan dat gebrek aan communicatie kan worden tegengewerkt door wél te communiceren.   

Schrijfstijl

Zoals Mafi’s andere werken, is Een Intens Gelukkig Gevoel ook gekenmerkt door de typische ‘Mafi Metaforen’ die het verhaal alleen maar sterker maken. Waar sommige woorden je ziel strelen, slaan andere in als een moker die eisen dat je intens meevoelt met Shadi. Doordat de metaforen zo bij je naar binnen rijken, zorgt Mafi ervoor dat herkenning ontstaat tussen de lezer en Shadi – dat gevoel van van jezelf niet te kunnen zijn en hoe het voelt om je af te zonderen van de wereld omdat non-begrip sterker is dan wat dan ook. Het verhaal aan zich in combinatie met de schrijfstijl van Mafi zorgt voor een spiegel die je wordt voorgehouden en vraagt voor zelfreflectie beide naar je innerlijke, alsook naar je externe wereld.

Tahereh Mafi is naast haar metaforische stijl ook bekend voor het omzeilen van belangrijke plotpunten in een verhaal tot wanneer ze echt nodig zijn, dat is in dit boek niet anders. Doorheen het verhaal wordt de lezer stukjes uit het leven van Shadi aangegeven, die langzaam een kader vormen voor de protagonist die we vanuit een eerste persoons perspectief volgen. We leren aan het begin dat Shadi’s broer is overleden en dat ze haar vader dood wil. Deze twee factoren lijken verbonden te zijn maar Mafi geeft niet meteen mee waarom. De lezer moet de herinneringen van Shadi herbeleven om haar als persoon te kunnen begrijpen. Wat is er met haar broer gebeurt? En waarom zijn haar gevoelens naar haar vader toe beklad met wrok? Een Intens Gelukkig Gevoel is een tapijt waarvan elk ingeweven detail belangrijk is om het geheel tot zijn recht te laten komen.

Ervaring

Tahereh Mafi grijpt wederom bij de keel. Ze slaagt er steeds in om de exacte emoties op te roepen waar we niet altijd toegang tot hebben. Haar sterke pen werkt in op de pathos van de lezer. Mafi’s zinnen slaan in als bliksem, en bewegen zich in je binnenste met een klinkende echo. Een Intens Gelukkig Gevoel ontdekt wat het betekent al dan niet jezelf te zijn. Wat het betekent hoe het verliezen van jezelf kan leiden tot een breuk tussen jezelf en de wereld rondom je. Dit is vormgegeven in een metaforische jas zoals alleen Tahereh Mafi dat kan doen. Het verhaal doet aan introspectie door de lezer in de schoenen van Shadi te plaatsen. Mafi schuwt niet weg van emoties, maar trekt ze net met een harde hand vanuit het diepste van de mens naar boven.

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Dochter van de diepzee – Rick Riordan

Toen ik zag dat Rick Riordan een nieuw boek geschreven had was ik gelijk enthousiast. Ik heb de Percy Jackson-serie in sneltreinvaart uitgelezen en ik kon niet wachten om weer een boek van Riordan te lezen. En deze keer was de hoofdpersoon van het boek ook een meisje. Wat ik leuk vond en ik was benieuwd of dat voor een andere schrijfstijl zou zorgen.

Het verhaal

Dit boek gaat over Ana Dakkar. Ze is eerstejaarsstudent aan de Harding-Pencroft Academie, waar leerlingen worden opgeleid tot maritiem biologen, zeestrijders, navigatoren en onderwaterontdekkingsreizigers. Het hoogtepunt van het jaar is een test in de zee. Terwijl ze samen met haar klas onderweg is voltrekt zich een tragedie die ervoor zorgt dat de test in de zee niet meer zo belangrijk is. Ana doet verbluffende ontdekkingen over haar afkomst en moet belangrijke keuzes maken terwijl haar leven op de proef wordt gesteld.

Personages

De hoofdpersoon van dit boek is Ana Dakkar. Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was door de manier waarop zij en andere personages neergezet werden. Bij sommige schokkende gebeurtenissen leek iedereen vrij kalm te reageren, terwijl ik toch iets anders had verwacht. Ik was ook benieuwd hoe Rick Riordan vanuit het perspectief van een meisje zou schrijven, maar dat vond ik ook een beetje tegen vallen. Het voelde soms een beetje stereotype. Ana werd ongesteld, maar gelukkig waren haar vriendinnen altijd in de buurt en stonden ze voor de deur om haar te helpen. Ik vond dat een beetje storend.

Thema’s

Er zaten een aantal best schokkende gebeurtenissen in het verhaal en ik vond dat er soms net iets te luchtig mee om gegaan werd. Thema’s zoals de dood en verraad. Aan de andere kant, het was niet alsof ze er helemaal niet op in gingen of dingen uit de weg gingen. Misschien houd ik er persoonlijk gewoon net iets meer van als ze wat dieper op deze thema’s ingaan, maar het was in dit geval niet nodig voor het verhaal.

Schrijfstijl

Het boek leest fijn en snel, de schrijfstijl die ik van Riordan gewend ben, maar ik miste wel de humor die ik in de Percy Jackson-serie zo had kunnen waarderen. Ik had gehoopt die hier ook in terug te vinden, maar dat was helaas niet het geval. De schrijfstijl was dus op zich gewoon goed, maar misschien had ik net iets te hoge verwachtingen.

Conclusie

De eerste helft van het boek vond ik vrij saai en ik las niet bepaald met heel veel enthousiasme door. Maar ongeveer op de helft van het boek veranderde dat en zat ik een beetje in het verhaal. Vanaf dat moment had ik wel echt zin om door te lezen en was ik benieuwd wat er verder zou gebeuren. Ik vond het steeds interessanter worden en kon het steeds meer waarderen. Ik vond het ook leuk dat het een eerbetoon was aan Jules Vernes 20.000 mijlen onder de zee. Dat zorgde er wel voor dat het iets interessanter werd. Hoe sommige dingen soms met dat boek verbonden werden was erg interessant om te lezen. Ik geef dit boek drie sterren, omdat het me niet helemaal heeft weten te overtuigen, maar ik het wel vermakelijk genoeg vond.

Geplaatst op Geef een reactie

Dit zijn de leestips van de Jonge Jury 2022

Vandaag heeft de Jonge Jury zijn tien leestips bekendgemaakt. Deze boeken maken, samen met de winnaar van de Wildcard, maken kans op de prijs van de Jonge Jury. Deze prijs wordt op 9 juni bekendgemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury in Rotterdam.

De stilte zegt genoeg

Jonge Jury - De stilte zegt genoeg

Dit emotionele youngadultboek speelt zich net als Jacodine van de Veldes eerste jongerenroman Wat je zegt zie je zelf deels af op de Franse camping Le Tournesol. De hoofdpersonen proberen ieder op hun manier om te gaan met verlies en schuldgevoel.

Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken. Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva’s negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten. Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

De tunnel

Jonge Jury - De Tunnel

September 1940: de Blitz begint. Maandenlang wordt Londen elke nacht gebombardeerd. Tienduizenden mensen zoeken hun toevlucht in de Ondergrondse: ze slapen op de perrons, op stilstaande roltrappen, naast het spoor.

Ella (14) en haar jongere broertje Freddie ontmoeten daar diep onder de grond de heldhaftige Quinn (17) die wegliep van huis en verpleegster wil worden, en sjoemelaar Jay (16) die voor veel geld schuilplekken verkoopt. Al snel ontstaat er een bijzondere band tussen de vier.

Maar allemaal hebben ze ook hun eigen oorlog uit te vechten.

De vlucht van de zeemeeuw

Jonge Jury - De vlucht van de zeemeeuw

Een aangrijpend boek over waar pesten toe kan leiden, voor lezers vanaf 12 jaar.

Klas 2d gaat op schoolkamp naar Terschelling onder begeleiding van twee leraren en twee moeders. De stemming is uitgelaten. Maar algauw blijkt dat een groepje jongens, dat het hele jaar door de sfeer op school al verziekt met pesterijen, niet van plan is om nu in te binden. In tegendeel. Het is alsof tijdens de kampweek alle remmen losgaan, wat voor één van de leerlingen fataal afloopt.

De woestijndief

Jonge Jury - De woestijndief

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid.
Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Lees hier onze recensie van dit boek.

Enkeltje Azië

Enkeltje Azië

Sofie boekt in een opwelling een enkele reis naar Azië. Haar (gescheiden) ouders denken allebei dat ze bij de ander is. Alleen haar beste vriendinnen weten waar ze is. Sofie stapt midden in een avontuur… totdat er iets vreselijk fout gaat en ze op zichzelf is aangewezen in een land
waar ze niemand kent.

Gegijzeld

Gegijzeld

Op de laatste dag van het schooljaar worden Yasmine en Jason uitgenodigd voor een feest in de enorme villa van hun klasgenoot Casper. Yasmines vader zal het nooit goed vinden dat ze gaat, maar als ze hoort dat Thomas er ook zal zijn, móét ze wel gaan. Maar al snel zou ze willen dat ze nooit het huis uit was geslopen… Als een aantal jongens ruzie krijgt, loopt het heel snel uit de hand. Er wordt gevochten en meerdere jongeren slaan op de vlucht. Een groep oudere jongens komt binnen en alle deuren gaan op slot. Niemand mag het huis verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Waren Yasmine en Jason maar nooit naar het feest gegaan…

Lock down

Lock Down

Ik weet waar jij mee bezig bent.
Denk maar niet dat je bij die boerderij van me af bent.

Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lock down moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. En die iemand gaat wel héél ver gaat wraak…

Noem geen namen

Noem geen namen

Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

Lees hier onze recensie van dit boek.

Try not to

Try not to..

Vrijdagmiddag, 16.00 uur.
Vijf leerlingen van de middelbare school Pyramis begeven zich naar het studiehuis, waar ze voor straf moeten nablijven: de vriendinnen Juuls en Amal, de gangmaker en clown van de klas Ries, de rustige Biko en de introverte Luuk. Terwijl de vijf hun straf uitzitten, stelt hun surveillant, de nieuwe docent Willem Jansen, voor om een spel te spelen. De vijf stemmen in, maar het spel neemt algauw een lugubere wending… Wat zit erachter? En belangrijker nog: zullen ze dit spel heelhuids overleven?

Juultje van den Nieuwenhof is docente Nederlands en drama. Ze schrijft spannende scholierenthrillers die zich afspelen in een eigentijdse setting en steevast eindigen met een huiveringwekkende ontknoping.

Voor altijd: Romeo & Julia een vleselijk liefdesverhaal

In een rustige straat in een grote stad liggen twee slagerijen, naast elkaar.
Buren dus.
Of nee, concurrenten.
Sterker nog, rivalen.

Jarenlang al is er ruzie.
Of laat ons maar zeggen: haat.
Of nee, een regelrechte vete.

En dan wordt de dochter van slagerij Vandersmissen verliefd op de zoon van slagerij Idrissi, en omgekeerd. In het allergrootste geheim natuurlijk. Niemand mag het weten. Want de slagersmessen zijn geslepen. Maar als ze toch gaan daten, laait de oude ruzie in alle hevigheid op.
Het liefdesverhaal van Rowad en Julie is een eigentijdse versie van Romeo en Julia. Een verhaal op leven en dood.

Welk boek mag volgens jou de prijs van de Jonge Jury winnen?

Bron: Jonge Jury

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Bron – Hart – Nico de Braeckeleer

Bron – Hart is het tweede boek in de serie Bronvan Nico de Braeckeleer. Het eerste boek, Ziel, heb ik graag gelezen. Ik was dus ook meteen nieuwsgierig naar het vervolg. Lees hier wat ik ervan vond.

Het verhaal

Het verhaal gaat niet meteen verder waar het gestopt is in het eerste boek. Dat zorgt ervoor dat je dit boek perfect kan lezen zonder het vorige boek te lezen. Tegelijkertijd gaat het toch wel verder op het eerste boek.

In Hart volgen we de 17-jarige Zoë die in een laboratorium onderworpen wordt aan tests. Haar vriend Justin redt haar. Hij is van plan om samen in het geheim een nieuw leven op te bouwen, ver weg van de wetenschappers. Zoë kan haar oude leven niet zomaar loslaten en krijgt het niet over haar hart om haar lotgenoten in de steek te laten. De maatschappij is helemaal veranderd en Zoë vecht voor gelijke rechten voor iedereen (gewone mensen en androïden). Een strijd die uitmondt in een bloedbad…

Spanning

De schrijfstijl van Nico de Braeckeleer leest enorm vlot. Ook de hoofdstukken zijn net lang genoeg om toch elke keer weer verder te willen lezen. Dat komt natuurlijk ook doordat het boek best wel spannend is.

Ik wou echt weten of het haar zou lukken om de waarheid te achterhalen waarom de robots opeens begonnen te schieten al waren ze zo geprogrammeerd dat dat eigenlijk niet kon. En waarom werd hun broncode dan aangepast? Wie zat erachter? Allemaal vragen waarop ik het antwoord echt graag wou weten.

Evolutie personages

De personages maken zeker een evolutie door. Het hele punt dat de androïden eigenlijk gemaakt zijn om een overleden persoon te vervangen en te leven zoals die dat deed, maar dat ze dan toch hun eigen gevoelens ontwikkelen laat dit zien. Iedereen begint uiteindelijk voor zichzelf te denken en het is mooi om te zien dat dat kan. Ik vroeg me ook vaak af of we ooit echt naar een maatschappij gaan waarin androïden kunnen worden ingezet om een overleden persoon te ‘vervangen’. Stel je voor…

Conclusie

Je hoeft het eerste boek in de reeks niet gelezen te hebben, maar het geeft je wel wat meer achtergrondinformatie. Het is een boek dat zeer vlot leest en een tof verhaal heeft. Ik geef het boek daarom ook 4 sterren!

Geplaatst op Geef een reactie

Get to know: Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Vandaag een interview met de bekende young adult-auteur: Chinouk Thijssen!

Met welk boek debuteerde je?

Ik debuteerde met Fataal spel, hoewel dat niet mijn eerste boek was. Daarvoor heb ik een paar boeken uitgegeven via een POD-uitgeverij. Fataal spel was wel het eerste boek waarvoor ik een contract mocht tekenen bij mijn uitgever Clavis.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben langzaamaan aan het beginnen. Het wordt weer een YA-thriller en ik denk dat dit mijn spannendste thriller tot nu toe gaat worden. Als ik genoeg tijd kan vinden om te schrijven zal het misschien (hopelijk) volgend jaar verschijnen. In de tussentijd heb ik ook mijn tweede kinderboek geschreven, deel 2 in de Lúcia Flores-reeks. Dat verschijnt volgend voorjaar.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Ten van Gretchen McNeil, Bijna echt van Lisa van Campenhout en De Raven van Kass Morgan en Danielle Paige. Drie heel verschillende boeken dus.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

R.L. Stine! Dat is begonnen met de Kippenvel-reeks, en toen kwamen de boekjes met de blauwe rug en daarna de Fear Street-reeks. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik verslaafd raakte aan lezen (en aan het thrillergenre) en indirect ben ik daardoor zelf gaan schrijven.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

De afgelopen twaalf jaar heb ik fulltime als freelance corrector en persklaarmaker gewerkt, voor verschillende uitgeverijen. Sinds anderhalf jaar ben ik ook vaste gastdocent voor leesbevorderingsprogramma’s op scholen (o.a. voor Er Was Eens op middelbare scholen en voor De Schoolschrijver op basisscholen). Tot kortgeleden gaf ik ook de onlinecursus Teksten corrigeren, waarmee ik ruim 300 mensen heb opgeleid, maar alles bij elkaar werd wel wat veel. Zeker als je daarnaast ook nog boeken wilt schrijven. Daarom ben ik met de cursus gestopt en ben ik het redactiewerk aan het afbouwen.

Hield je vroeger van lezen?

Ja, als kind hield ik van magische boeken in het fantasygenre (Roald Dahl) en van spannende boeken (Paul van Loon), en toen ik begin tiener was ontdekte ik de boeken van R.L. Stine. Maar op de middelbare school las ik nog amper. Dat kwam door de verplichte leeslijst die we hadden. De boeken waar ik uit kon kiezen waren niets voor mij, en dan verlies je wel even de liefde voor verhalen. Gelukkig is dat later allemaal goed gekomen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop tegen die tijd fulltime als schrijver te kunnen leven (met ondersteuning van gastlessen natuurlijk) en dat er een van mijn boeken is vertaald. Maar vooral hoop ik dat ik dan genoeg rust en tijd heb om me meer bezig te houden met het schrijven van boeken, want dat schiet er iets te vaak bij in, de laatste maanden.

DILEMMA

Alleen nog maar standalones schrijven of alleen nog maar series schrijven?

O, wow, dat is wel echt een groot dilemma! Beide heeft zijn charmes. In een standalone kan ik alles stoppen en helemaal losgaan, en in een serie kan ik de wereld meer uitbouwen en gebeurtenissen meer verspreiden. Dan krijg ik een nog sterkere band met de personages. Eigenlijk vind ik series schrijven ook makkelijker, want dan hoef ik alleen maar even in te komen, in plaats van helemaal opnieuw te beginnen. Dus dan zou ik toch gaan voor series. Ik mis het schrijven aan de Truth or Dance-trilogie nog steeds en ik ben blij dat ik nu toch weer bezig ben met een serie (de Lúcia Flores-reeks).

[foto: Prisca Visser]

Geplaatst op Geef een reactie

Eerste leesclub ‘Heks van vuur en oorlog’

Heks van vuur en oorlog van S. Christina

Sinds deze maand starten wij met onze leesclub. Met de leesclub willen wij een hechtere leescommunity tot stand brengen en zowel grote als kleine uitgeverijen de kans bieden om hun titels extra in de schijnwerpers te zetten via ons platform en onze social media. Leesclublezers krijgen het boek thuisgestuurd om te lezen. Verder zijn er nog een aantal leuk elementen die de leesclub aantrekkelijk maken, zoals het schrijven van een recensie, wat leuke posts op de social media-kanalen van lezers en discussieren over het boek op ons forum.

Leesclub Heks van vuur en oorlog

De eerste titel waarmee wij aftrappen is ‘Heks van vuur en oorlog’ van S. Christina. Deze fantasy young adult is uitgegeven bij Rebel Books. Hieronder vind je de flaptekst van Heks van vuur en oorlog. Dit is het eerste deel in de serie Lara Polaris.

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld. Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Opgeven voor deze leesclub

Voor deze leesclub selecteren wij 25 leesclublezers. Wil jij graag deelnemen aan de eerste leesclub en Heks van vuur en oorlog lezen? Stuur dan een mailtje naar leesclub@young-adults.nl met de volgende gegevens:

  • Je naam en adresgegevens
  • Je social media-kanalen en aantal volgers*
  • Heb je toevallig ook een blog? Geef dan ook je website url door.

*(Iedereen kan meedoen! Het aantal volgers heeft geen invloed op of je wordt uitgekozen, maar is om het totale bereik voor de uitgever te berekenen)

Voor de deelname dien je wel het een en ander te doen:

  • Minimaal twee posts op social media plaatsen
  • Minimaal twee stories op social media plaatsen
  • Een recensie schrijven (op jouw blog of op social media)
  • Een vragenlijst in te vullen, zodat onze leesclubcoördinatoren een leesverslag kunnen schrijven
  • En als je het leuk vindt, kun je mee discussiëren over het boek op ons forum

Het definitieve format zal je wanneer je bent geselecteerd per e-mail ontvangen. Voor woensdag 17 november zullen de leesclub deelnemers bekend worden gemaakt.