Geplaatst op Geef een reactie

Bookstore in the spotlight: Paagman (Leidschendam)

Als echte boekenliefhebber koop ik mijn boeken het liefst in een echte boekhandel. Jij toch ook? Ontdek samen met mij de leukste en mooiste boekhandels in Nederland! Vandaag zet ik Paagman (locatie Leidschendam) in de spotlights!

Paagman heeft vier fysieke locaties (Den Haag (2x), Delft en Leidschendam) en een grote webshop waar al hun artikelen te koop zijn. Naast boeken is Paagman gespecialiseerd in kantoorartikelen, muziek, CD & DVD en heeft de locatie in Den Haag een café.

Ik ben zelf op bezoek gegaan bij de locatie in Leidschendam, in the Westfield Mall of the Netherlands. Als je aan komt lopen, trekt de winkel al meteen de aandacht. De grote P op de gevel met het prachtig opengewerkte witte hekwerk is schitterend om te zien.

Als je binnenkomt, staan er diverse tafels met heel veel boeken per genre. De meeste populaire titels van het moment worden getoond (top 10), maar er is bijvoorbeeld ook een tafel met manga’s (achterin de winkel zijn nog meer manga’s te vinden!). Om sommige boeken zitten handgeschreven wikkels, die vertellen waarom de medewerkers van Paagman deze titel aanraden. Zo leuk!

De twee grote witte trappen aan de zijkant van het pand leiden naar een extra verdieping met studieboeken en andere genres, zoals sport, natuur, reizen en economie. Vanaf deze verdieping heb je een mooi uitzicht over de winkel en de rest van het winkelcentrum.

De winkel is erg lang, waardoor je het gevoel hebt dat je door een eindeloos boekenparadijs wandelt. Per wand is duidelijk aangegeven welk genre hier te vinden is en de voorraad is groot. Mooi dat er overal scanners hangen, waardoor je snel achter de prijs van je boek kunt komen. Het assortiment in de wanden wordt soms uitgebreid met aanvullende tafels. Hierop liggen populaire en momenteel goed verkopende titels (denk aan Heartstopper).

Het pand valt op door de bijzonderheden in de winkel. Zo staat er in het midden van de winkel een gigantisch paars/bruine giraf die met zijn kop door het spiegelplafond steekt. Je kunt hier komen door de ‘normale’ paden te bewandelen, maar ook door een cirkelvormig gat vanaf het begin van de winkel. De giraf zelf wordt omringd door boeken en bookish goodies, want hier is Paagman ook zeker sterk in. Bekers, knuffels en beeldjes, ze hebben het allemaal staan tussen de rijen vol boeken.

Er is in de winkel genoeg plek om rustig rond te snuffelen en er zijn meerdere plekken ingericht om lekker te zitten en boeken te bekijken. De winkel is kleurrijk en oogt gezellig, ik voelde mij direct op mijn gemak.

De Young Adult-wand is groot en heeft veel verschillende boeken staan. Het gaat wel vooral om nieuwere titels, oudere titels zijn minder of niet aanwezig. Je gaat hier dus geen boeken of special editons vinden die al een tijdje niet meer gedrukt worden. Er waren veel Nederlandstalige titels aanwezig, maar ook Engelse titels waren veelvuldig aanwezig. 

Naast de Young Adult-wand is er ook een Fantasy-wand en een speciale wand vol met Harry Potter gerelateerde boeken en goodies. 

Ik vond het bezoeken van deze locatie van Paagman een hele belevenis en heb er echt van genoten! Paagman heeft een mooie winkel met een groot assortiment. Het maakt niet uit binnen welk genre je veel leest, Paagman heeft voor ieder wat wils. Ik zou iedereen dan ook zeker aanraden om de winkel in Leidschendam eens te bezoeken. 

Meer weten over Paagman? Kijk dan even op de site www.paagman.nl. 

Paagman Leidschendam in het kort:

Assortiment: ⭐️⭐️

Uitstraling: ⭐️⭐️⭐️

Bereikbaarheid: ⭐️⭐️⭐️

Geplaatst op Geef een reactie

12x boeken die in juni 2022 verschijnen

Juni 2022

In juni verschijnen er weer enkele nieuwe boeken in de boekhandel. Je ontdekt ze in dit artikel. Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

Zwerm

Het eerste boek dat we in dit lijstje vermelden is Zwerm, het vervolg op Woeker dat in februari 2021 verscheen. Het verhaal speelt zich af in een dystopische wereld waar giftige pollen mensen en dieren opslokken. Vier tieners zijn echter immuun voor de pollen, maar ze weten niet waarom.

Let op voor spoilers bij het lezen van de beschrijving!

De invasie 2: Zwerm

Eerst bracht de regen dodelijke planten naar de aarde. Maar wat er met de volgende bui neerkomt, is nóg gevaarlijker.
Dankzij Seth, Petra en Anaya is er een tegengif waarmee het leger de planten te lijf kan gaan. Maar dan brengt de nieuwe regen insecten met zich mee: van gigantische muggen met een dodelijke beet tot aardwormen die hele gebouwen verwoesten.

Maar onze helden kunnen niet meevechten tegen deze monsters. Ze zitten namelijk opgesloten in een geheim onderzoekscentrum. Voor het eerst ontmoeten ze andere tieners die ook immuun zijn voor de aanvallen van de planten en insecten. Met lichamen die óók een mysterieuze verandering doormaken…

Seth, Petra en Anaya komen voor een groot dilemma te staan: wie is eigenlijk de vijand? Zijn ze zelf meer mens of alien? En aan welke kant wíllen ze eigenlijk staan?

Zes seconden: De laatste afrekening

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk verschijnt het vervolg op het in 2014 verschenen Zes seconden van Daniëlle Bakhuis bij Best of YA!

Zes seconden: De laatste Afrekening

Het is een jaar nadat de illegale feesten in Westerveen werden gehouden. Tess, Nina, Lars en Jordy kennen alleen de wilde verhalen over de Afrekening, omdat ze nog te jong waren voor een uitnodiging. Wanneer ze horen dat er aan de rand van het dorp een voormalige gevangenis op de lijst voor de sloop staat, besluiten ze eenmalig het Feest nieuw leven in te blazen. Maar dan komt de originele organisatie het Feest verstoren.
Een bloedspannend vervolg op Zes seconden, waarin tieners zich moeten afvragen hoever zij willen gaan.

Alma

Na Thuis draag ik bij me komt Blossom Books met een nieuw boek dat vluchtelingen een stem geeft. Dit verhaal speelt zich af aan de Texaanse grens.

Alma

Alma geeft de vluchtelingen aan de Texaanse grens een gezicht.
Vanaf een afstand hebben we ook hier meegekregen hoe het vluchtelingenbeleid in de VS onder Trump steeds verder leek af te glijden naar xenofobie. De mensen die in verband met de drugsoorlog in Midden-Amerika vaak hadden moeten vluchten voor hun leven, werden afgeschilderd als verkrachters en moordenaars.
Sander Meij woonde een tijd in de VS en maakte dit van dichtbij mee. Hij schreef er dit indringende boek over, waarin hij een compleet beeld schetst van de wandaden van drugsbendes in Honduras alsook het krankzinnige vluchtelingenbeleid aan de Texaanse grens.
‘Alma’ is een krachtig verhaal over vriendschap, familie, vertrouwen en doorzettingsvermogen en de allesverwoestende invloed van drugsbendes op het leven van een dapper, vijftienjarig meisje uit San Pedro Sula.

De club der buitenbeentjes

De club der buitenbeentjes is de vertaling van de romantische Young Adult The Alliance of Outcast (verschenen in februari 2021) waarin zelfliefde centraal staat.

De Club der Buitenbeentjes

Een zomerkamp… om je normaal te maken?! Als Maddie alweer een angstaanval op school heeft, besluit haar moeder dat het genoeg is geweest. Ze stuurt haar naar Camp Mind – de ultieme remedie tegen angst. Daar ontmoet ze haar nieuwe beste vriendin Lily en potentieel vriendje Alex. Voor een keer lijkt het leven best goed te gaan… Tot ze het verleden van het kamp ontdekken. Samen gaan ze op een emotioneel avontuur om uit te zoeken hoe ze zichzelf kunnen zijn in een wereld die hen constant probeert te veranderen.

Jageres

Een andere vertaling die deze maand in de boekenhandel te vinden is Jageres van New York Times bestseller auteur Malinda Lo. De vertaling verschijnt bij Dutch Venture Publishing.

Jageres

De natuur is uit balans in de mensenwereld. De zon heeft al jaren niet meer geschenen en de oogsten mislukken. Erger nog: vreemde en vijandige wezens beginnen overal op te duiken.

Om de crisis op te lossen worden de orakelstenen geworpen. Kaede en Taisin, twee zeventienjarige meisjes, worden uitgekozen om op een gevaarlijke reis te gaan naar Tanlili, de stad van de feeën-koningin. Taisin is een wijze, jonge vrouw vol magie. Kaede is juist heel aards, zonder ook maar iets bovennatuurlijks. En toch worden de lotsbestemmingen van de twee meisjes tijdens de missie naar elkaar toegetrokken. Ze beginnen zelfs verliefd op elkaar te worden.

Maar het koninkrijk heeft slechts één jageres nodig om gered te worden, en wat daarvoor gedaan moet worden kan Kaede en Taisin voor altijd uit elkaar scheuren.

Jageres is overladen met weelderige, Chinese invloeden en details geïnspireerd door de I Ching, en zit vol actie en romantiek.

Gamechanger

Fans van Neal Shusterman: opgelet! Er komt een nieuwe vertaling van één van zijn boeken uit bij Pelckmans. Het boek werd vertaald door Maria Postema.

Gamechanger

Ash is het gewend om klappen te incasseren op het veld voor zijn footballteam – tot hij er één incasseert die niet alleen invloed heeft op zijn lichaam, maar op zijn hele realiteit. Het begint met een kleine verandering, maar al snel wordt duidelijk dat Ash na elke wedstrijd naar een ander universum gekatapulteerd wordt. Gaandeweg veroorzaken de veranderingen in de werkelijkheid ook belangrijke veranderingen in Ash’ eigen identiteit.

Terwijl Ash het leven vanuit andere perspectieven ervaart, begint hij steeds meer aan de wereld te twijfelen. Hij krijgt een spoedcursus racisme, seksisme, homofobie en privilege door een reeks wereldschokkende gebeurtenissen die hem harder zullen raken dan zijn eigen tackles op het voetbalveld.

De Allergrootste

Nog bij uitgeverij Pelckmans komt een nieuwe vertaling van één van de boeken van Davide Morosinotto die eerder met zijn vertaalde boeken in de prijzen viel. Zo won Het mysterieuze horloge van Walker en Dawn de Leesjury. De Allergrootste is de vertaling van La piu grande en telt maar liefst 600 pagina’s leesplezier.

De Allergrootste

Kanton, 1770. De zesjarige Yu heeft haar ouders nooit gekend. Ze werkt in het theehuis van de opvliegende Bai Bai, die elke gelegenheid aangrijpt om haar te vernederen of te slaan. Op een dag ontmoet Yu haar leeftijdgenootje Li Wei, een jongen die bedreven is in de krijgskunst. Yu vraagt hem om haar te leren vechten. Dat het meisje talent heeft, is meteen duidelijk.

Als Yu enkele jaren later ontvoerd wordt door de bloeddorstige piraten van Gouden Draak, zijn het haar vechtkunsten die haar leven redden. In plaats van haar te doden, neemt Gouden Draak haar op in de bemanning. Dit is het begin van Yu’s leven als piraat. Op negentienjarige leeftijd wordt ze commandant van een hele vloot, die algauw meer dan honderd schepen telt. Haar naam terroriseert de Chinese Zee, haar macht lijkt eindeloos.

Maar Yu’s roem heeft haar een even krachtige als mysterieuze vijand bezorgd… Een vijand die nergens voor terugdeinst en één doel voor ogen heeft: het vernietigen van de wushu van Lucht en Water, de legendarische vechtkunst waar Yu de allergrootste meester in is.

Een adembenemend avontuur en een buitengewone coming-of-ageroman, geinspireerd op het waargebeurde verhaal van Ching Shih, die het bevel voerde over de grootste piratenvloot aller tijden.

Over straatfiguren en wegpiraten

Best of YA komt met een nieuwe novelle in hun Best of YA XS. Na eerder onder andere Voor Yasmin en De laatste uren van Josephine Donkers schreef Mijke Pelgrim, ook bekend van Dwarsloper, een boek in de serie.

Over straatfiguren en wegpiraten

Brugklasser Dex is helemaal blij als hij op schoolreis naar Canterbury gaat. Samen met zijn vrienden Brian, Wahid, Luuk en Freddy verheugt hij zich op vier dagen snacken, lol trappen en vrij zijn. Maar Engels praten, daar doet Dex niet aan, dus de straatinterviewopdracht die de klas krijgt, is een probleempje. Het Engelse eten is ook niet altijd om over naar huis te schrijven. En wat is er met de buschauffeur aan de hand? Dex en zijn vrienden moeten met hun vooroordelen aan de slag en ervaren dat je, als je een eindje verder kijkt dan je eigen voordeur, de beste verhalen tegenkomt. Vanaf 13 jaar. 

Crash

Uitgeverij Columbus publiceert komende maand Crash van Hans Mijnders: een aangrijpend verhaal over zelfmoord.

Crash

Koen (16) ziet Wende van korfbal helemaal zitten. Samen doen ze een fantastische fotoshoot bij de ruïne in de buurt. Alleen vindt Wende de foto’s niet goed genoeg. Waarom doet ze zo moeilijk?

Koen bedenkt een plan: ze gaan samen een natuurkalender maken. Wende kan supergoed schrijven. Als Koen de teksten aan zijn leraar laat lezen, wordt Wende heel boos. Koen raakt in de war. Verliefd zijn is superingewikkeld! Hij doet alles om het Wende naar de zin te maken. Maar op het moment dat ze bij een museum hebben afgesproken, komt Wende niet opdagen. Als hij haar belt, neemt ze niet op. Wat daarna gebeurt, kan Koen nauwelijks geloven.

Dit boek laat op toegankelijke wijze zien hoe zelfmoord vlak bij jou, zomaar kan gebeuren. Hoe het is als een jongere die met destructieve gedachten rondloopt daar niks over zegt.

Later als ik vliegen kan

Bij Kokboekencentrum is het dan weer uitkijken naar Later als ik vliegen kan, het debuut van Adriaan Volk, over Bram die homo is en een paniekstoornis ontwikkelt, waarna hij naar een praatgroep gaat.

Later als ik vliegen kan

Bram groeit op in een klein, christelijk dorp. Als hij erachter komt dat hij homo is, ontwikkelt hij een paniekstoornis. Langzaam neemt de angst zijn leven over, waardoor hij een dramatische beslissing neemt. Een intensief groepstherapieprogramma op Ameland lijkt zijn laatste redding. Maar wat gebeurt er als je zes compleet verschillende jongeren bij elkaar zet en ze laat praten over hun problemen? Zullen ze zichzelf leren kennen, elkaar begrijpen of elkaar mee de afgrond in trekken?

Ik ken jouw geheim

Uitgeverij De Fontein vertaalt wel vaker jeugd-thrillers naar het lezen. Zo ook Ik ken jouw geheim van Daphne Benedis-Grab, dat in het Engels verscheen in december 2021. Het boek wordt aangeraden voor de fans van Een van ons liegt en Pretty Little Liars.

Ik ken jouw geheim

Doe wat ik zeg, anders verraad ik je geheim.
Dit bericht ontvangen Owen, Gemma, Ally en Todd – brugklassers die elkaar nauwelijks kennen – op zondagavond. Op maandag krijgen ze op school de eerste opdracht van de anonieme afzender. Geen van hen wil de vreemde instructies uitvoeren, maar alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt.
Met het uur worden de opdrachten onheilspellender en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze samen de blackmailer stoppen voordat de waarheid bekend wordt?

Huisje 13

We sluiten dit lijstje af met een situatie die we onszelf amper nog kunnen inbeelden: een leven zonder wifi. In het nieuwste boek van Elin Meijnen, die eerder debuteerde met de novelle De tweede stem, maakt Ronja het mee.

Huisje 13

De nachtmerrie van elke tiener: een leven zonder wifi
Wanneer Ronja’s tot dan toe heel normale moeder verandert in een ‘wifiwappie’ en per se wil verhuizen naar een stralingsvrije zone, verandert alles voor Ronja.
In het vakantiepark waar ze komt te wonen is geen wifi, wat betekent dat ze niet met haar vriendinnen kan appen, maar ook dat huiswerk maken lastig is en ze berichten van school mist. En daar blijft het niet bij: Ronja’s moeder draaft steeds verder door in haar ideeën. Zo ver zelfs dat Ronja na een uit de hand gelopen feestje – met wifi – niet langer in het huis mag wonen. Ze krijgt haar eigen plekje in een van de leegstaande vakantiehuisjes. Dat klinkt misschien als een droom voor een zelfstandige puber, maar zonder stromend water en een werkende verwarming valt het vies tegen. En wat als ze er op school achter komen dat ze helemaal voor zichzelf moet zorgen?

Naar welk boek dat in juni 2022 verschijnt kijk jij het meeste uit?

Geplaatst op Geef een reactie

Beste Boek voor Jongeren 2022: dit zijn de genomineerden

De genomineerden van het Beste Boek voor Jongeren 2022 werden bekendgemaakt. Elk jaar nomineert een jury vijf boeken in de categorie Nederlandstalig en vijf in de categorie Vertaald. Een jongerenjury kiest uiteindelijk in beide categorieën de winnaars die met een prijs van €2500 naar huis gaan tijdens de Boekenweek voor Jongeren. Die vindt plaats in september van dit jaar.

Categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig

Centaur

Het eerste genomineerde boek is Centaur van Chris Polanen dat in juni 2021 verscheen bij Lebowski.

omslag Centaur

Suriname, begin jaren negentig. Student Gili heeft het gevoel dat zijn leven stilstaat. Hij ziet de immense problemen waar Suriname mee kampt en droomt van een betere toekomst in Nederland. Zijn vader, een populaire politicus en playboy die niet omkijkt naar zijn kinderen, lijkt niet van plan om hem daarbij te helpen en zelf heeft Gili geen geld. Zijn enige kans: als springruiter met zijn oude paard Norbert meedoen aan een wedstrijd om met het prijzengeld in Nederland te kunnen studeren. Ondertussen droomt hij van een grote liefde. Dan ontmoet hij niet één, maar twee meisjes die zijn leven op zijn kop zetten en wordt zijn vader gearresteerd na een bomaanslag op het regime.
Centaur is een onvergetelijk, geestig en wervelend verhaal over identiteit, verlangen en volwassen worden in Paramaribo, en over hoe complex liefde en verlies kunnen zijn.

De afwijking

Vorig jaar kwam bij Ambo Anthos De afwijking uit. Dit boek volgt het leven van de veertienjarige Mattias Groen die er van droomt om profvoetballer te worden.

muus-de afwijking-rgb

De afwijking van Dries Muus is een buitengewoon originele coming-of-ageroman. Vlak voordat de veertienjarige Mattias Groen het voetbalveld op stapt bij zijn nieuwe club, maakt hij een afspraak met de goden. In ruil voor een toekomst als profvoetballer mogen ze hem alles aandoen. Het werkt: Matty verovert een basisplaats, blijft scoren en er is zelfs sprake van interesse uit het buitenland. Dan gooit een kleedkamerschandaal zijn leven overhoop. De wereld stort zich op hem, Matty’s moeder en zijn trainer dringen niet meer tot hem door, en zijn gevecht brengt ook hun eigen weggedrukte leed naar boven. Terwijl ze blijven proberen de jongen door de ellende heen te slepen, duwen ze hem met elke poging ongemerkt dichter naar de afgrond.

De afwijking is een krachtige psychologische roman: een springlevend driedubbelportret van een verscheurde jongen, een gebroken moeder en een trainer uit één stuk met een geheim. Een meeslepend verhaal over publieke vernedering en persoonlijke taboes, over donkere uitwegen uit neerwaartse spiralen.

Lily

Er staan ook Young Adult titels op de lijst. De Vlaamse auteur Tom De Cock is genomineerd met zijn debuut voor jongeren dat uitgegeven werd door Pelckmans. Deze maand verschijnt ook het vervolg, Storm. Je leest onze recensie van dit boek hier.

9789463832717_OHV

Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus – of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk druk druk als een van de bekendste influencers van haar tijd. Wanneer ze op vakantie halsoverkop verliefd wordt op de goddelijke mopperpot Samuel, stort ze zich in een knettergek avontuur om zijn hart (en zijn lippen) te veroveren. Waar ze niet op gerekend had, was de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een ontdekkingstocht die niet alleen haar bestaan, maar dat van elke jongere op de planeet op z’n kop zal zetten. Een meisje dat alles heeft, geeft haar prinsessenleventje op voor de liefde. Ze krijgt er een verpletterende verantwoordelijkheid voor in de plaats.

Zonder titel

Een andere Young Adult die een nominatie heeft verzilverd, is Zonder titel van Erna Sassen. Dat boek werd eerder ook al genomineerd voor onder andere de Woutertje Pieterse Prijs 2022 en De Boon 2022. Hier kan je onze recensie lezen.

Zonder titel

Joshua mist zijn soulmate Zivan, die met haar ouders is terugverhuisd naar haar geboorteland Irak. Bovendien maakt hij zich zorgen: ze reageert niet meer op zijn berichtjes; de vinkjes achter zijn WhatsApp-berichten blijven zwart. Noodgedwongen probeert Joshua zichzelf opnieuw uit te vinden zonder Zivan. Zijn passie voor tekenen en kunst, en een onverwachte vriendschap met Sergio (‘grote bek, grote spieren en maximaal aantrekkelijk voor de meiden’), redden hem.

Stenen eten

Het laatste boek in de lijst Oorspronkelijk Nederlandstalig is de roman Stenen Eten van Koen Caris, verschenen bij Atlas Contact. Het gaat over een reeks zelfmoorden bij jongeren.

Caris_Stenen eten

Het dorp van de 17-jarige Ben en zijn moeder wordt opgeschrikt door een reeks zelfmoorden onder jongeren. Drie jaar eerder maakte Kim, Bens oudere zus, een einde aan haar leven. De zelfmoorden blazen het smeulende verdriet van Ben en zijn moeder opnieuw aan en zetten hen in het middelpunt van een mysterie waarmee ze niets te maken willen hebben. Tijdens een hittegolf die iedereen in het dorp van binnenuit droogkookt, wordt Ben gedwongen om zijn gevoelens van schuld en schaamte omtrent Kims dood onder ogen te zien. Stenen eten is een broeierige en beklemmende roman over hoe verdriet en verveling een groep jongeren kunnen laten ontsporen. En over waarom mensen met dezelfde pijn elkaar toch niet altijd goed kunnen helpen.

Categorie Vertaald

De Godden broers

De eerste genomineerde in deze categorie is de Young Adult De Godden broers van Meg Rosoff. Zij werd bekend werd door het in 2004 verschenen Hoe ik nu leef. Het boek werd vertaald door Jenny de Jonge bij Luiting-Sijthoff. Je kan onze recensie hier lezen.

Rosoff, Meg - De Godden broers - omslag web

De Godden broers van Meg Rosoff (de auteur van Hoe ik nu leef) is een tijdloze en onweerstaanbare YA-roman voor alle leeftijden. Dit is het verhaal van één prachtige zomer – de zomer waarin alles verandert. In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn… 

De overlevenden

Een ander boek dat genomineerd werd is de roman De overlevenden van de Zweedse schrijver Alex Schulman. Dit boek werd vertaald door Angélique de Kroon.

Schulman

De grote literaire bestseller uit Zweden. Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden.

Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meertje waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat hun moeder liever niet had dat ze naast hun vader werd uitgestrooid, wordt pas de avond voor de crematie duidelijk via een brief die de broers in haar appartement vinden.

Benjamin bestuurt de auto, zijn broers zitten naast hem. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden overgelaten. Nu zijn het jongemannen, verwijderd van elkaar, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Haar dood gooit alles in een stroomversnelling en de spanning tussen de broers loopt op. Welke tragedie heeft zich destijds afgespeeld?

Het meisje met de luidende stem

Bij Signatuur verscheen afgelopen jaar Het meisje met de luidende stem, de vertaling van het The Girl with The Louding Voice.

Dare, Het meisje met de luidende stem_2D_300dpi

Adunni, die opgroeit in een arm Nigeriaans plattelandsdorp, weet wat ze wil: onderwijs. Dit is, zo heeft haar moeder haar verteld, de enige manier om een ‘luidende stem’ te krijgen: het vermogen om voor jezelf op te komen. Maar als Adunni’s moeder overlijdt, verkoopt haar vader haar in plaats daarvan als bruid aan een oude taxichauffeur.

Ondanks de schijnbaar onoverkomelijke obstakels op haar pad geeft Adunni de hoop op een betere toekomst nooit op. Het meisje met de luidende stem is een krachtige, ontroerende debuutroman, verteld in de onvergetelijke stem van een jonge Nigeriaanse vrouw die vastbesloten is om gehoord te worden, om haar eigen toekomst te bepalen.

Het ontzichtbare leven van Addie LaRue

Het ontzichtbare leven van Addie LaRue was het afgelopen jaar een echte hit, ook bij jongeren. Het boek verscheen afgelopen jaar in een limited edition versie bij Boekerij.

omslag addie larue

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Zeis

De laatste genomineerde is de vertaling van Scythe van Neal Shusterman: een verhaal over leven en dood en over wie daarover mag beslissen. De recensie over dit boek kan je hier terugvinden.

zeis 9789059248427

Een wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden … en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Welke boeken mogen volgens jou de prijzen voor het Beste Boek voor Jongeren 2022 in de wacht slepen?

Geplaatst op Geef een reactie

Filmrecensie: Midnight Sun

Jaren geleden las ik het boek ‘Midnight Sun’ door Trish Cook. Een bijzonder boek dat mij aan het einde deed huilen. De bijbehorende film verscheen al in 2018, maar had ik tot op heden nog nooit gezien. Tot afgelopen week! Lees hieronder snel wat ik van ‘Midnight Sun’ vond.

Katie heeft XP (xeroderma pigmentosum), wat een extreme overgevoeligheid voor zonlicht inhoudt. Katie kan hierdoor alleen ’s avonds naar buiten. Ze heeft één goede vriendin, Morgan, die regelmatig langskomt, maar is verder erg geïsoleerd van de buitenwereld. Katie is intelligent en muzikaal, maar sociaal enigszins onhandig. Op de avond van haar diploma-uitreiking, uitgereikt door haar vader in haar eigen slaapkamer, besluit Katie muziek te maken op het treinstation. Daar ontmoet ze Charlie, de jongen die bij haar in de buurt woont en ze al jaren vanuit haar slaapkamerraam in de gaten houdt. Charlie is meteen verliefd op Katie, maar of er echt een toekomst voor deze tieners is weggelegd…

Het verhaal was voor mij al bekend, maar ook als je het verhaal nog niet kent, dan heb je als kijker wel een idee welke kant het opgaat. Katie wordt verliefd, ze weigert te vertellen dat ze ziek is en er ontstaat een nijpende en pijnlijke situatie waarna alles uitkomt. Ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal vond ik het wel een aangrijpende en mooie verfilming met een hartverscheurend einde.

Katie, gespeeld door Bella Thorne, wordt mooi neergezet. Ze is slim en muzikaal, maar behoorlijk ongemakkelijk in sociale contacten en enigszins wereldvreemd. Haar ontmoeting met Charlie verloopt dan ook heel gênant, het is zelfs zo ongemakkelijk dat ik het wat onrealistisch vond. Als Katie en Charlie vaker afspreken, wordt Katie rustiger en comfortabeler en is de film leuker om naar te kijken. Er bloeit een romantische relatie op tussen de twee personages en Charlie laat Katie de wereld zien. De dates van Charlie en Katie zijn schattig en leuk om te zien. Charlie zorgt ervoor dat Katie steeds verder uit haar schulp kruipt en haar muziek meer aan de wereld durft te laten horen. Op dat gebied is Bella uitstekend gecast, want zingen kan ze echt heel goed! 

Charlie, gespeeld door Patrick Schwarzenegger, vond ik in het begin wat ongeloofwaardig. Hij wordt wel heel snel verliefd, hij kijkt wel heel vaak treurig. Naarmate het verhaal vordert, vond ik Charlie geloofwaardiger en sympathieker worden. Hij blijkt ook een verhaal te hebben: hij is door een stomme stunt gewond geraakt en kan daardoor niet meer zwemmen. Terwijl Charlie jarenlang op topniveau gezwommen heeft en hiermee een beurs voor de uni verworven had. Zijn wereld is ingestort, totdat hij Katie ontmoet, die hem weer plezier en hoop brengt. Het einde van de film is dan ook voor Charlie hartverscheurend, hoewel hij wel mooi laat zien hoe hij zijn leven weer probeert op te pakken. 

Charlie en Katie hebben een relatief korte relatie, maar betekenen echt iets voor elkaar. Ze brengen elkaar plezier, hoop, geluk en leren van elkaar. Charlie ziet in dat hij misschien toch nog kan zwemmen en Katie ontdekt hoe mooi de wereld buiten haar slaapkamer is. 

Ik wist zelf nog helemaal niets over XP, maar dat het een serieuze ziekte is, dat bewijst deze film maar weer. Of alle feiten goed weergeven zijn, dat durf ik niet te zeggen. Ik vroeg mij bijvoorbeeld wel af hoe Katie overdag naar een ziekenhuis kon als ze compleet geen contact met zonlicht mag maken. Ook leken sommige avonden wel erg lang te duren: het werd wel heel vroeg donker in de zomer gezien de lange nacht die Charlie en Katie samen doorbrengen. Of alles dus helemaal geloofwaardig en kloppend was, weet ik niet. Het stoorde mij echter niet: ik heb genoten van deze film en vond het verhaal heel mooi.Want wees gewaarschuwd: deze film gaat je zeker weten laten huilen. Tijdens het gesprek van Katie en haar vader, met wie ze een hele goede band heeft, brak ik bijvoorbeeld al. Het einde zorgde ook weer voor veel tranen. Aan de andere kant is dit natuurlijk ook mooi, want dit betekent dat het verhaal en de personages je echt raken. 

De film doet denken aan ‘Everything, Everything’ en ‘The Fault In Our Stars’. Als je van deze films genoten hebt, zul je ‘Midnight Sun’ ook mooi vinden.

‘Midnight Sun’ krijgt van mij vier sterren. Een ontroerend, muzikaal en aangrijpend over een meisje met een relatief onbekende, maar dodelijke ziekte die haar leven volledig beïnvloedt. Maar naast haar ziekte, draait het in de film ook over het vinden van liefde, hoop, plezier, het vergroten van je wereld en kijken naar de toekomst. 

Romantiek: ❤️❤️❤️

Drama: ⭐️⭐️⭐️

Spanning: ?

Actie: ? 

Ugly-cry alert: ??

Geplaatst op Geef een reactie

De acteurs voor de nieuwe Percy Jackson-serie zijn bekend!

Dat Percy Jackson opnieuw verfilmd zou worden (en deze keer tot een TV-serie) wisten jullie misschien al, maar inmiddels is ook bekend welke acteurs de hoofdrollen gaan vervullen. De auteur van de populaire Percy Jackson-reeks maakte het nieuws onlangs bekend via zijn Instagram-pagina.

(https://www.instagram.com/p/CdLyHGUssPa/?utm_source=ig_web_button_share_sheet)

Walker Scobell gaat de rol van Percy Jackson vertolken. Hij is zelf een enorme fan van de boeken, dus hij kon zijn geluk niet op toen hij werd gekozen voor de rol. Hij heeft de perfecte mix van komische timing, zoetheid, rebellie en heldhaftigheid om Percy Jackson te vertolken, volgens Riordan.

Aryan Simhadri is gekozen voor de rol van Grover Underwood. Volgens Riordan is Simhardi perfect voor deze rol. Hij zorgde ervoor dat Riordan hardop moest lachen tijdens de audities en hij heeft de perfecte mix van ‘zoetheid, humor en innerlijke hardheid’.

Leah Sava Jeffries is gekozen voor de rol van Annabeth Chase. Ze is precies hoe Riordan Annabeth in de boeken voor zich zag. Slim, sterk en moedig. Volgens hem kan ze in één scène harten breken, mensen aan het lachen maken én ze aan haar kant krijgen.

Wij zijn erg enthousiast en kunnen niet wachten tot de serie uitkomt en we deze acteurs kunnen zien schitteren op het scherm. Naar verwachting wordt de serie uitgebracht in 2023 op Disney+.

Geplaatst op Geef een reactie

Tweede én derde seizoen van Heartstopper op komst

Heartstopper

Goed nieuws voor de fans die de Netflix serie Heartstopper, gebaseerd op de graphic novels, hebben gebingewatcht. Er komt namelijk al zeker een tweede én derde seizoen van de serie. Dat maakte schrijfster Alice Oseman, die erg betrokken is bij de productie van de serie gebaseerd op haar boeken, eerder vandaag bekend op haar Instagram-pagina.

Eerste seizoen

In Heartstopper volgen we het leven van Charlie, vertolkt door Joe Locke, en Nick, vertolkt door Kit Connor, die ontdekken dat hun vriendschap misschien wel eens iets meer kan worden. Het eerste seizoen van de serie van zo’n 8 afleveringen is gebaseerd op de eerste twee delen van de vierdelige graphic novel serie. Het tweede seizoen zal wellicht over het derde en vierde boek gaan. Daarnaast is er ook nog een vijfde en laatste graphic novel in de serie op komst in februari 2023.

Succes

Na het wereldwijde succes van de graphic novels, valt ook het eerste seizoen in de smaak bij het brede publiek. Zo belandde de serie in maar liefst 54 landen in de top 10 best bekeken series. Daarnaast krijgt het maar liefst een score van 100% op beoordelingssite Rotten Tomatoes. De serie wordt geprezen vanwege de LGBTQ-representatie.

Alice Oseman deelt het nieuws op haar Instagram-feed! (https://www.instagram.com/p/Cdx-BmyNuck/)

Bron: Tagmag & Deadline

Geplaatst op Geef een reactie

IDAHOBIT 2022: deze boeken wil je vandaag lezen

IDAHOBIT

Het is vandaag 17 mei oftewel IDAHOBIT: de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Vandaar delen we graag enkele boekentips met LGBTQ+ boeken die je vandaag (of natuurlijk in de nabije toekomst) wilt lezen. In dit artikel vind je vooral veel recente boeken. Check ook zeker dit en dit artikel voor nog meer tips.

Aan de andere kant van geluk

Onlangs verscheen het nieuwste boek van Nadine Swagerman en dat mag dus zeker niet ontbreken in dit lijstje. In het boek volgen we Isa en Gwen die elk een moeilijke situatie te verwerken hebben, maar die bij elkaar troost vinden.

Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap.
Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven.

Heartstopper

Nu de graphic novel serie van Alice Oseman verfilmd is, is het natuurlijk een ideaal moment om de boeken te lezen. Begin met het eerste deel in de serie en voor je het weet heb je de hele serie gelezen.

0000398330_Heartstopper_Deel_1_2_710_130_0_0

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…

Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

De jongen die van de klif sprong en zacht terugkwam

Bij LS Amsterdam kwam eerder dit jaar De jongen die van de klif sprong en zacht teregkwam uit van journalist en interviewer Stefan Raatgever. Dat boek verschijnt ook regelmatig op BookTok.

De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam

Als de 19-jarige Alec na een moeizame schoolcarrière zijn eindexamen probeert te halen, wordt zijn veilig kabbelende bestaan opgeschud door een nieuwe klasgenoot. De onaangepaste Björn maakt bij hem gevoelens los die hij altijd heeft weten te verbergen, ook voor zichzelf. Ongewild wordt hij meegevoerd in een zoektocht naar zijn ware identiteit, en voor het eerst ziet hij onder ogen wat hij nooit eerder heeft durven zien. Maar op het moment dat hij zijn felbegeerde diploma voor het grijpen heeft en daarmee een ticket naar de toekomst, verdwijnt Björn ineens…

Catfish blues

Het tweede young adult boek, na Als vuur, dat vertaald werd van Sara Lövestam heet Catfish blues en gaat over Texas die verliefd wordt op de populaire André, maar hem niet rechtstreeks durft te benaderen.

Catfish blues

De onopvallende Texas is stiekem verliefd op zijn populaire klasgenoot André, maar hij zou nooit met hem kunnen praten, tenminste niet op school. Maar als hij in plaats van een magere jongen met sluik haar nou eens een knap meisje met lachkuiltjes was? Texas maakt een nepaccount aan op Instagram en gebruikt foto’s van een meisje dat Hilma heet. Op die manier lukt het hem om contact te leggen met André. Maar dan blijkt ook Hilma niet te zijn wie ze lijkt.
Texas raakt verwikkeld in een spel met verschillende identiteiten waarbij vriendschap en liefde de inzet zijn. Misschien ben je wel het trouwst aan jezelf als je je voordoet als iemand anders?

Een liefde

Een liefde

Nog maar juist verschenen bij uitgeverij Querido Glow: Een liefde van Arnaud Cathrine, vertaald uit het Frans.

Als Vince op het lyceum uitgescholden wordt voor mietje of flikker, dan ramt hij erop. Meteen. Maar als het om de liefde gaat is hij minder direct. Hij is geen type voor dating-sites. Hij wil liefde, échte liefde. En dat blijkt in Parijs een schaars goed. Vince heeft een geheim schrift waarin hij leuke jongens beschrijft die hij in de metro observeert, en thuis kijkt hij porno op internet. Hij verzint zelfs een echte romance met een Amerikaanse pornoster.

Zijn houvast is en blijft zijn trouwe vriend Octave: ze zijn vanaf hun vierde onafscheidelijk. Octave houdt hem in evenwicht omdat hij eigenlijk in alles zijn tegenpool is. In álles?

Verschijnt binnenkort

Deze kan je nog niet vandaag lezen, maar je hoeft er niet meer al te lang op te wachten. Op 25 mei verschijnt namelijk de vertaling van Boy Queen van George Lester. In juni verschijnt de vertaling van Loveless van Alice Oseman over aseksualiteit en komende zomer verschijnt bij Dutch Venture Publishing de vertaling van I wish you all the best.

Welk boek lees jij vandaag op IDAHOBIT 2022?

Geplaatst op Geef een reactie

Filmrecensie: The In Between

Wow. Na het zien van deze film was ik even sprakeloos. Hoewel het verhaal doet denken aan ‘If I Stay’ en ‘Before I Fall’, was ‘The In Between’ toch een heel ander soort verhaal. Een verhaal dat mij diep raakte en meerdere malen deed huilen. Een film met fantastische hoofdrolspelers, een ijzersterke muziekkeuze en een prachtige afwisseling tussen liefde, rouw, verdriet en intens geluk. Een echte aanrader dus! 

Tessa en Skylar ontmoeten elkaar in de bioscoop, maar wisselen geen telefoonnummers uit. Het lijkt om een eenmalige ontmoeting te gaan, hoewel de tieners elkaar niet kunnen vergeten. Als Tessa Skylar spot tijdens een roeiwedstrijd, waarbij Tessa toevallig foto’s maakt, springt de vonk volledig over en beleven de tieners een romantische zomer. Tessa heeft een lastige jeugd in pleeggezinnen gehad en is hierdoor getraumatiseerd en somber. Skylar is juist enorm optimistisch en probeert alles en iedereen te helpen en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. De zomer eindigt echter dramatisch, nadat Skylar en Tessa een ongeluk krijgen en Skylar overlijdt. Tessa moet haar leven weer oppakken, maar heeft door haar abrupte afscheid met Skylar niet het idee dat ze dit kan. Ze moet nog eenmaal met Skylar praten en Skylar lijkt dit zelf ook te willen…..

Wat een ontzettend indrukwekkende film. Het begint al met het beeld van Tessa en Skylar vlak na het ongeluk. Een angstige en verdrietige scène, waardoor je direct in het verhaal gezogen wordt. Het liefdesverhaal van Tessa en Skylar wordt continu afgewisseld met het heden, waarin Tessa rouwt en probeert haar leven weer op te pakken. Door het klikkende geluid van de camera weet je dat er een tijdssprong gemaakt wordt. Prachtig gedaan, want door de afwisseling van het heden en het verleden wordt de film niet te neerslachtig en daarbij zorgen deze tijdssprongen voor spanning. Je wilt graag weten wat er nu precies gebeurd is op die vreselijke avond en hoe Tessa en Skylar uit elkaar gegaan zijn. 

Tessa, gespeeld door Joey King, is een bijzonder personage. In tegenstelling tot haar rol in The Kissing Booth, speelt King hier een tiener met veel problemen in het verleden. Tessa is getraumatiseerd en beschadigd, ze zoekt veiligheid en vertrouwen. Dit vindt ze vooral achter haar camera, als ze in de natuur foto’s aan het maken is. Het is ontzettend mooi om te zien dat Tessa zich bij Skylar steeds meer openstelt en dat ze na zijn dood weer even terugvalt, maar ondanks haar verdriet toch probeert weer op te krabbelen. Vooral het einde van het verhaal laat zien hoe mooi Tessa dit doet. Haar speech voor de toelatingscommissie van haar droomschool is werkelijk schitterend en zet je zeker aan het denken!

Skylar, gespeeld door Kyle Allen, vond ik vanaf het eerste moment al zo schattig. Hij is empathisch, lief, zorgzaam, positief en optimistisch. Hij gelooft in liefde en koestert heel veel hoop. Zo gelooft Skylar dat het huwelijk tussen zijn ouders nog goedkomt en stimuleert hij Tessa om haar foto’s te tonen aan de wereld. Skylar is misschien wat naïef en vormt een tegenpool met Tessa, maar de twee tieners passen ontzettend goed bij elkaar. Hun liefde raakte mij diep in mijn ziel en het brak mijn hart dan ook, toen de personages uit elkaar gerukt werden. 

De cast van The In Between is niet zo groot: naast Tessa en Skylar spelen eigenlijk alleen de pleegouders en beste vriendin van Tessa een grote rol. Achteraf besefte ik mij eigenlijk pas hoe klein de cast van deze film is. Joey King en Kyle Allen zetten hun rol zo ontzettend goed neer, dat je aan deze personages eigenlijk al genoeg hebt. Enthousiaste Shannon vormt een onmisbare steun voor Tessa en pleegouders Vickie en Mel laten Tessa inzien hoe belangrijk familie is. De bijrollen vormen een mooie aanvulling op het verhaal, maar King en Allen stelen de show en doen dit grandioos. 

Naast het liefdesverhaal van Tessa en Skylar wordt getoond hoe het met Tessa gaat na het ongeluk. Tessa heeft – letterlijk en figuurlijk – een gebroken hart na het ongeluk en moet verder zonder Skylar. Ze herinnert zich echter niet hoe ze afscheid van elkaar genomen hebben en kan dit niet laten rusten. Tessa is ervan overtuigd dat Skylar contact met haar probeert te zoeken via signalen, zoals het laten bewegen van haar potlood en het laten horen van telkens hetzelfde liedje. Dit klinkt alleen wat spiritueel, magisch en misschien wat vergezocht, maar ik vond het een zeer interessant element binnen het verhaal. Het laat je nadenken over de dood en wat mogelijk daarna op ons wacht. Doris, een patiënt uit het ziekenhuis, werpt een nieuw licht op de signalen die Tessa krijgt. Ik vond het mooi om te merken dat de film het antwoord op de vraag wat er gebeurd na de dood in het midden laat. Ook wordt niet duidelijk of Tessa de signalen echt ziet of dat ze het zich inbeeldt. Dit vond ik mooi, de interpretatie wordt bij de kijker gelaten.

Het einde van de film vond ik prachtig. Zonder spoilers: Tessa krijgt het einde dat ze verdient, het einde waardoor ze rust vindt. Prachtig hoe (Tessa’s) foto’s en de Franse taal in het einde verwerkt zijn. Dit maakte het verhaal weer mooi rond.

De film is bijna twee uur lang boeiend. Door de afwisseling van het verleden en het heden worden mooie, romantische momenten afgewisseld met droevige, emotionele scènes. Het verhaal gaat over liefde, familie, rouw en volwassenen worden, maar bovenal over dicht bij jezelf blijven en je dromen achterna gaan. Supermooi hoe de passie van Tessa, fotograferen, in de film weergeven wordt. Leuk dat Tessa nog op de ouderwetse manier foto’s maakt en ontwikkelt!

Hoewel er ook heel wat mooie momenten in deze film te zien zijn, heb ik ook heel veel gehuild tijdens het kijken. Volgens mij heb ik het laatste kwartier alleen maar gehuild. Dit bewijst wel hoe aangrijpend de film was. De muziekkeuze was ook heel goed, waardoor ik nog harder moest huilen. 

‘The In Between’ is een combinatie van een romantische tienerfilm en een spannende melodrama met een vleugje spiritualiteit. Het toont een prachtig liefdesverhaal met een hartverscheurend einde, maar biedt ook hoop. King en Allen stelen de show als Tessa en Skylar en spelen de rol van hun leven. De chemie tussen de twee personages is duidelijk aanwezig en de emoties van de personages raken je in je hart. Ik geef deze film dan ook 5 sterren en raad hem aan iedereen aan! 

Romantiek: ❤️❤️❤️

Drama: ⭐️⭐️⭐️

Spanning: ??

Actie: ? 

Ugly-cry alert: ???

Geplaatst op Geef een reactie

recensie: Tot uw dienst – Denise Marinus

Vandaag is het onze beurt in de blogtour van Tot uw dienst van Denise Marinus.

Waarover gaat Tot uw dienst?

Tot uw dienst is het vervolg op Zoals u wenst. Dit tweede boek in de duologie volgt nog steeds de hoofdpersonages June en Constance. Deze keer gaat Constance studeren aan de Universiteit van Yadiel en gaat June er ook studeren als vertrouwelinge van de kroonprinses. Constance gaat in een huis wonen en moet dus enkele huisgenoten hebben. Na een zoektocht door het koningshuis worden er enkele huisgenotes uitgekozen. Daarbij zit Floor, de beste vriendin van June.

Heel even lijkt de regelmaat in hun levens terug te keren. Tot er een persoon opduikt die heel erg hard op Constance lijkt. Terwijl Constance zich laat meeslepen door een onmogelijke liefde, doet Jules er alles aan om de leugens te ontrafelen en de waarheid te achterhalen. Is deze persoon familie van de koningsfamilie?

Mening

Voor je als lezer begint in het verhaal Tot uw dienst is er nog een zeer uitgebreide samenvatting van Tot uw dienst. Ik vond deze samenvatting zeer fijn, want hierdoor hoef je het vorige boek niet opnieuw te lezen. En eigenlijk is het ook niet echt nodig om deze samenvatting te (her)lezen om het verhaal te kunnen volgen in dit boek. Dat de samenvatting niet vanuit het perspectief van de schrijfster is geschreven, maar vanuit Junes perspectief vond ik een meerwaarde.

Tot uw dienst is opnieuw geschreven vanuit verschillende vertelperspectieven. Zowel Junes als Constances perspectief komen afwisselend aan bod, maar dat van June komt nog steeds vaker voor. Wel lezen we vaker vanuit Constances vertelperspectief dan in Zoals u wenst. Zo leren we Constance als personage nog wat beter kennen. Ook voegt Marinus er een derde vertelperspectief aan toe: dat van het onbekende personage. Deze pagina’s zijn zwart gemaakt, wat meteen wijst op de spanning die het personage in het verhaal toevoegt.

Denise Marinus heeft opnieuw een zeer vlotte schrijfstijl die erg vlot leest. Het boek telt maar liefst 520 pagina’s maar door de redelijk korte hoofdstukken en de schrijfstijl vlieg je door het boek heen. Het verhaal is ook spannend genoeg. Je wil echt weten wie die onbekende nu is en wat waar is en wat niet.

 Conclusie

Tot uw dienst is een dik boek, dat zeer vlot leest door de schrijfstijl van Denise Marinus. Een boek waar je echt van geniet tijdens het lezen, want het is enorm fijn om opnieuw op Fortura te zijn.

Geplaatst op Geef een reactie

So Many Pages Mei-Box Unboxing – Review

Young Adults heeft het genoegen om sinds heden samen te werken met het boekenbox-bedrijf So Many Pages. Deze maand was de box een schatkist volgeladen met een nieuw fantasy-boek, prints en andere leuke goodies. Voor deze review was So Many Pages zo vriendelijk om mij een box toe te sturen in ruil voor een eerlijke mening. Verdere informatie over zelf een boekenbox aanschaffen vind je onderaan deze recensie terug.

Prints en kaarten

De So Many Pages mei-box had tal aan leuke prints en kaarten in het thema van de release. Daarom zijn de prints en kaarten ook in het thema van slangen, niet mis aangezien het boek zelf als titel De Gifgave heeft en duidelijk in de slangen-sfeer is gezet.

Goodies

Het leuke aan deze box is dat de goodies voorwerpen zijn die ook leuk om te gebruiken zijn en heel leuk in de sfeer van self-care staan. Zo hebben we een gezichtsmasker en een DIY ice tea set.

Daarnaast zaten er ook een toepasselijke slangen tattoo en een hele coole houten boekenlegger in de box. Vooral de houten boekenlegger is een pareltje die heel kwalitatief aanvoelt en die ik voor menig boek ga gebruiken.

Boek

Het boek zelf dat in de box zat is, zoals voorheen a genoemd, De Gifgave door Rani De Vadder dat recent uitkwam bij Hamley Books. Een boek met een uitstekend aanlokkelijke cover en een intrigerende achterflap.

“Wij zijn zoals een slang die steeds van huid verandert. In deze wereld van gif en beenderen is niets wat het lijk.”

In Aura mogen enkel gifgenoten via slangengif magie gebruiken. Beenderbezweerders hebben daar botten voor nodig, een vorm van magie die niet langer wordt getolereerd. Door het verbergen van haar ware identiteit, begaat beenderbezweerder Zaya een grote misdaad. Wanneer ze gewond raakt, verandert dan ook alles. Haar paarse bloed leidt de gifgenoten rechstreeks naar haar toe en zo moet ook Zaya, zoals alle andere beenderbezweerders, de gevreesde transformatie tot gifgenoot uiteindelijke ondergaan.

Ondertussen beseft Zaya niet dat zij niet de enige is met geheimen. Want ook Asper heeft een opdracht, en die kan het lot van zowel de beenderbezweerders als dat van de gifgenoten voor altijd veranderen.

Young Adults en So Many Pages

Wil jij ook je eigen boekenbox aanschaffen van So Many Pages? Klik dan hier. Bestellen is heel makkelijk! Je kan jezelf inschrijven en zo elke maand een box ontvangen met leuke goodies, ook kan je dit abonnement elk moment heel makkelijk opzeggen!

Young Adults en So Many Pages werken ook samen en hier hebben onze lezers natuurlijk ook voordeel bij! Als jij bij het afrekenen (in de winkelwagen) de coupon-code youngadults ingeeft dan krijg je gratis verzending ter waarde van €5 op de eerste bestelling van een boekenbox. Echter, deze code is geen korting op de box zelf, alleen op de verzending.