Geplaatst op Geef een reactie

9x nieuwe Young Adult boeken in mei 2023

Ook in mei liggen er weer heel wat nieuwe Young Adult boeken op ons te wachten. Je ontdekt ze zoals gewoonlijk in dit artikel!

De IJzerbelofte

De IJzerbelofte is het slotdeel van de Iron Fey: Evenfall-trilogie! Eerder verschenen in die serie al De IJzerraaf, Het IJzerzwaard en de novelle De vergeten koning.

De Nachtmerriekoning roert zich. Het lot van Nimmernimmer en de hele wereld staat op het spel. En als de schemering neerdaalt op alle rijken van de fae, moeten Meghan en haar vrienden nog één onmogelijke keuze maken.
Nadat Meghan en haar vrienden door het portaal naar Schemertij zijn gesprongen, bevinden ze zich in een angstaanjagende nieuwe wereld, waarin Nachtmerries rondzwerven en magie nauwelijks bestaat. Terwijl hun
krachten afnemen en de wezens van Schemertij tegen hen in opstand komen, wordt hun zoektocht naar de Nachtmerriekoning steeds uitzichtlozer. En de geheimen die ze ontdekken over Schemertij, de Nachtmerriekoning en over zichzelf laten de wereld op haar grondvesten schudden…

Welkom in Smartpark

Er komt ook een nieuwe novelle in de Best of YA-XS serie! Dit keer een boek van Mirjam Mous, die we uiteraard kennen van Boy 7, H@ck en Otis’ redding.

Gijs zou het liefst non-stop gamen, maar zijn moeder vindt dat hij mensen in real life moet ontmoeten. Luus is verslaafd aan haar telefoon, maakt doorlopend selfies en is vooral in zichzelf geïnteresseerd. Stoere Hailey haalt graag stunts uit, die ze op TikTok zet. En dan is er nog de slimme maar gemakzuchtige Delano die de schoolcomputer heeft gehackt. Ze gaan allemaal naar Smartpark; een vakantieverblijf annex pretpark met zulke slimme apparaten dat ouderlijk toezicht niet nodig is. In het begin lijkt alles ideaal. Tot de apparaten in moordlustige machines veranderen en de jongeren moeten vechten voor hun leven.

Na de klap

Een ander boek van eigen bodem is Na de klap van Marlies Allewijn. Na de klap lijkt me een erg aangrijpend verhaal.

Toen ik wakker werd in het ziekenhuis stond mijn leven op z’n kop. Mijn ouders praatten niet meer met elkaar. Ik moest naar een revalidatiecentrum om opnieuw te leren lopen. ‘Wat ben je toch sterk,’ zei iedereen. Maar ze hadden geen idee…

Want steeds vaker sloeg een akelig gevoel van angst zijn tentakels uit.

Na de klap gaat over je staande houden na een trauma tussen ouders die niet meer met elkaar praten en mensen die niet écht zien hoe het met je gaat. En het gaat over hoe angst steeds meer bezit van je kan nemen.

Gedoe!

Vorig jaar verscheen bij uitgeverij De Fontein het boek Genant! – de vertaling van Diary of a Confused Feminist – van de Britse Kate Weston. Nu komt ze met een nieuw dagboek!

De zestienjarige Kat Evans, journalist in de dop en feminist vol vragen, is terug met een
nieuw hilarisch dagboek! Zeg maar TOEDELOE tegen vrouwonvriendelijk GEDOE!

De erfgenaam

Voor de fans van Gossip Girl is er vanaf mei De erfgenaam van Anne Gunn Halvorsen en Randi Fuglehaug. Het boek verschijnt op 18 mei bij Best of YA.

Lena heeft het afgelopen jaar nogal wat meegemaakt. Een van de vele veranderingen in haar leven is dat ze met haar ouders naar een klein dorpje is verhuisd. Daar gaat ze naar dezelfde middelbare school als de koninklijke tweeling Margarethe en Karl Johan – Kalle voor zijn vrienden.

Wanneer Kalle tijdens de eerste les naast Lena gaat zitten is dat het begin van een hoop gedoe. De vriendelijke, charmante, en nogal volhardende Kalle dreigt al snel te dicht bij haar te komen. En als hij – of nog erger: zijn beduidend minder aardige zus – ontdekt waarom Lena is verhuisd, zal dat haar hele leven weer op zijn kop zetten.

De verandering

Zin in het eerste deel van een dystopische trilogie? Dan ben je op het juiste adres bij De verandering van E.M.R. Koopman dat bij Novel Rebels Uitgevers verschijnt.

Wat als je hele wereld op z’n kop staat? Het overkomt de 18-jarige Daniel. Hij wordt midden op straat in het donker wakker en voelt zich vreemd. Het bos is onnatuurlijk stil. Thuis is zijn broertje nergens te bekennen. Er ligt alleen een briefje dat hij naar Ridden is gevlucht. Terwijl Daniel op zoek gaat naar Jonas, wordt het duidelijk dat zijn leven vanaf nu nooit meer hetzelfde zal zijn. Veel mensen zijn plotseling overleden. Gewapende mannen in vreemde pakken jagen de overlevenden op. Samen met een meisje slaat hij op de vlucht. Onderweg proberen ze de waarheid te ontrafelen. Hoe kan het dat zij nog leven? Wat willen die vreemde pakken van hen? En waarom hoort Daniel ineens stemmen? 

Engelse releases

We lichten ook drie Engelse boeken uit: een fantasyboek, een contemporary en een non-fictieboek. Song of silver flame like night is het nieuwste boek in een nieuwe serie van Amélie Wen Zhao van de populaire Blood Heir trilogie. Het boek is geïnspireerd door de mythologie en folklore van het vroegere China. Imposter syndrome and other confessions of Alejandra Kim is daarentegen het YA debuut van Patricia Park die eerder Re Jane schreef. Tot slot heeft Nic Stone samen met Ibram X. Kendi een YA versie geschreven van de New York Times bestseller How to be an antiracist van Kendi.

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Het penthouse – Lotte Boot

Twee jaar geleden is June’s beste vriendin Roxy verdwenen. Meerdere zoekacties hebben niets opgeleverd en er is nooit meer iets van haar gehoord. Terwijl al June’s klasgenoten verder gaan met hun leven, lijkt de tijd voor June stil te staan. Het gemis van Roxy is erg groot waardoor dit gevoel allesoverheersend is. Ze weet dan ook niet zo goed wat ze moet doen wanneer ze een anoniem berichtje krijgt: “Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd? Kom dan zaterdag a.s. om 10 p.m. naar Het Penthouse op Zuid. Dress to impress. *ID verplicht -x-“ Zal June er eindelijk achter komen wat er met Roxy is gebeurd en of ze nog leeft?

Het penthouse begint met een tal aan notities die June op haar telefoon aan Roxy schrijft na haar verdwijning. Als in een soort dagboek blijft ze zo tegen haar praten. Dit zorgt voor een leuke opening van het boek. Hierdoor is deze shortie met 179 bladzijdes dan ook wat langer dan de andere shorties uit deze serie. Ook tussen het verhaal door krijg je soms aantekeningen te zien die lijken alsof ze snel op een kladblaadje zijn geschreven. Ik vind dit altijd een erg leuke toevoeging aan een boek.

Het is eigenlijk best bijzonder dat June en Roxy zulke goede vriendinnen kunnen zijn. Beide meiden zijn totaal verschillend. Roxy is heel uitgesproken en een echte durfal, terwijl June een stuk verlegener en in zichzelf gekeerd is. Dit zorgt voor een mooi contrast in het verhaal. June is echt een personage wat uit haar comfortzone getrokken moet worden, maar wie makkelijk beïnvloedbaar is. Ze is snel overgehaald om iets te doen wat ze eigenlijk niet zou willen doen. Dat siert haar, maar is ook wel gevaarlijk als je met de verkeerde mensen te maken hebt.

Het penthouse is geen thriller zoals Karin Slaugher en M.J. Arlidge ze schrijven. Het is meer een spannend boek zoals De academie van Astrid Boonstoppel. Dat past ook beter bij de doelgroep van jongvolwassenen. Het verhaal is dan ook niet eng, en ondanks dat ik het persoonlijk niet mega spannend vond, had ik wel de drang om door te blijven lezen. Je wilt ten slotte weten wat er met Roxy is gebeurd en of ze nog ooit heelhuids thuis zal komen.

Pas toen ik het nawoord las kwam ik erachter dat Het penthouse gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het verhaal over June en Roxy is fictief, maar de gebeurtenissen zijn wel gebaseerd op iets wat echt heeft afgespeeld. Ik vond het fijn dat ik hier niets vanaf wist, omdat ik – als ik het wel had geweten – heel anders naar dit boek zou kijken en het wellicht ook wat minder spannend wordt. Wel zorgt deze boodschap aan het einde ervoor dat dit niet zomaar een boek is wat je oppakt, uitleest en weer weg legt alsof er niets is gebeurt. Het verhaal blijft bij je, en waarschijnlijk zullen de twee meiden nog even in je gedachten blijven hangen.

Het penthouse is voor mij wederom een leuke shortie wat ik met plezier heb gelezen. De Spotify playlist die Lotte Boot erbij heeft gemaakt (de code vind je vooraan in het boek) zorgt ervoor dat ik tijdens het lezen helemaal in de sfeer van dit verhaal terecht kwam. Dat was een leuke toevoeging. Ik geef het boek 3.5 ster.

Geplaatst op Geef een reactie

Red, White & Royal Blue heeft een releasedatum

De verfilming van Red, White & Royal Blue heeft een releasedatum! Vanaf vrijdag 11 augustus zal de film van het boek van Casey McQuiston te zien zijn op streamingplatform Amazon Prime. Dat nieuws werd gisteren bekendgemaakt.

Rood, wit en koningsblauw

Het boek verscheen in 2019 in het Engels en als vertaling bij Zomer & Keuning in 2020. We volgen Alex, de zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Ze liggen in de clinch met elkaar en wanneer de tabloids hen in het vizier hebben, moeten ze er alles aan doen om te lijken alsof ze wel bevriend zijn. Maar dan leidt een nepvriendschap opeens tot veel meer.

Over de film

Heel wat bekende acteurs en actrices zullen meespelen in de film. Zo zullen Taylor Zakhar Perez (bekend van The Kissing Booth 2) en Nicholas Galitzine (bekend van Purple Hearts) de hoofdrollen van Alex en Henry spelen. Uma Thurman (Suspicion) speelt de president en Alex’ moeder. Ook Rachel Hilson (Love, Victor), Thomas FLynn (Bridgerton), Stephen Fry (Bones) en Sarah Shahi (Sex/Life) vertolken een rol in de film.

Kijk jij uit naar de verfilming van Red, White & Royal Blue?

Geplaatst op Geef een reactie

The Spiderwick Chronicles Disney+ Reboot

Holly Black

Holly Black is een auteur die globaal boekenkasten en harten van lezers heeft weten te veroveren. Ze was al bekend door haar samenwerking met Cassandra Clare voor de Magisterium serie (Scholastic, 2014-2018), alsook kennen veel lezers haar van boeken zoals The Darkest Part of the Forest (Little Brown, 2015) (als je deze nog niet gelezen hebt, hij past perfect in de Elfhame-serie atmosfeer en heeft zelfs enkele personages van deze serie die voorkomen), The Modern Faerie Tales (Simon & Schuster, 2002-2007) (insgelijks voor deze serie dat er personages van de Elfhame-serie in voorkomen), en The Coldest Girl in Cold Town (Little Brown, 2013), haar Elfhame-serie, en nog veel meer – Black schrijft alsof ze zelf bewitched is door faerie, het is dan ook niet vreemd dat Holly Black the Queen of Faerie zelf wordt genoemd.

De Vergeten Serie

Een serie van Black die in de vroege jaren 2000 heel bekend was en ook een Nickelodeon adaptatie mocht kennen in 2008, is The Spiderwick Chronicles. Een serie die gaat over de Grace-familie wanneer ze naar een oud landhuis verhuizen en hier de wereld van de fae ontdekken, alsook de problemen die zich bij deze kennis betrekken.

De serie kende een vertaling van de eerste twee delen naar het Nederlands bij Uitgeverij Prometheus : De Spiderwick Kronieken, Deel 1: Het Geheime Boek (2003) en De Spiderwick Kronieken, Deel 2: De Toversteen (2004). Naast de film-adaptatie was er ook een videogame adaptatie voor verschillende platformen, onder andere: Playstation 2, Windows, WII, Nintendo, en Xbox 360. Ik heb zelf de versies voor de Playstation 2 en Nintendo gespeeld. De Playstation 2 versie is meer getrouw aan de film, en de Nintendo versie is er een die meer getrouw is aan de boeken, waarvoor ik heel dankbaar ben. Ik heb onlangs de serie opnieuw gelezen en de film herbekeken, alsook de videogames opnieuw gespeeld en het valt me op hoeveel er uit de boeken is weggelaten. Hierdoor voelt de Nickelodeon adaptatie veel minder fantasierijkaan dan in de boeken. In de boeken is faerie aanwezig in de manier waarop we faerie kennen, speels, onvoorspelbaar, en overal. De Nickelodeon film isoleert de faerie wereld heel erg, alsof het een ingebeeld iets wordt. Wat spijtig is. Maar, er is hoop!

Tony DiTerlizzi

Belangrijk om aan te geven is dat The Spiderwick Chronicles niet alleen door Holly Black gecreëerd is. Neen, zeker niet, deze serie kent twee ouders: Holly Black en illustrator/auteur Tony DiTerlizzi. Tony DiTerlizzi is bekend van onder andere The Spiderwick Chronicles (Simon & Schuster 2003-2004), Arthur Spiderwick’s Field Guide fort he Fantastical World Around You (Simon & Schuster 2005), Beyond the Spiderwick Chronicles (Simon & Schuster 2007-2009), de Wondla boeken (2010-2014), Kenny & the Dragon (Simon & Schuster 2008) en nog véél meer. Beide DiTerlizzi en Black hebben respectievelijk heel grote schrijf-oeuvres, hun samenwerking was er een die smaakt naar meer, en The Spiderwick Chronicles is er eentje die dit des te meer aansterkt. 

Disney+ Reboot

Op 12 November 2021 maakte Diterlizzi de aankondiging op zijn Instagram dat niemand minder dan Disney+ een reboot gaat maken van The Spiderwick Chronicles, dit meer dan tien jaar na de Nickelodeon film uit 2008. DiTerlizzie schreef dat “Disney+ heeft een nieuwe live-actie serie aangekondigd, “De Spiderwick Kronieken,” een modern coming-of-age en fantasie avontuur door Paramount Television Studios en 20th Television, één van de Disney Television Studios. De serie, gebaseerd op de geliefde, best-selling boeken [door Black en Diterlizzi] volgt de Grace Familie – tweelingbroers Jared en Simon, hun zus Mallory en moeder Helen – wanneer ze verhuizen naar een vervallen landhuis van een voorouder. Hier ontrafelen ze een duister mysterie over hun over-groot-Oom die ooit de geheime en soms gevaarlijke faerie wereld heeft ontdekt” (vertaling door de redactie).

Op de Disney+ website is er nog niet veel informatie te vinden betreffende de reboot. Op de webpagina staat “coming soon” alsook een korte samenvatting waar de serie over zal gaan. Deze leest: “Gebaseerd op de wild-populaire best-selling boekenserie door Tony DiTerlizzi en Holly Black, “De Spiderwick Kronieken: volgt de Grace-familie wanner ze van New York naar Michigan verhuizen naar een vervallen landhuis van een voorouder, Het Spiderwick Landhuis. Tweelingbroers Jared en Simon, samen met hun zus Mallory en hun moeder Helen, ontdekken dat magische wezens zoals faires, ogers, trollen, boggarts en meer zich verstoppen in de wereld rondom ons” (vertaling door de redactie). De cast bestaat uit Lyon Daniels als Jared Grace, Noah Cottrell als Simon Grace, Mychala Lee als Mallory Grace, Joy Bryant als Helen Grace, Jack Dylan Grazer als Thimbletack, en Christian Slater als Mulgarath.

Productie

Op de aankondiging van 12 November 2021 werd er ook al wat van het doek gelicht naar de productie van de serie. Aron Eli Coleite zou de schrijver en showrunner van de serie zijn, Kato Coiro werkt mee als executive producer en is regisseur voor de eerste twee afleveringen. Het echte werk aan de serie begon in februari van 2022, terwijl het filmen begon in september van hetzelfde jaar, in Vancouver, Canada. Het filmen zou ingepland zijn tot januari 2023. Dus nu is het afwachten voor verder nieuws betreffende de adaptatie door Disney+. Een ding is alvast zeker, ik ben meer dan enthousiast voor verder nieuws hieromtrent!

Geplaatst op Geef een reactie

Deze boekevenementen mag je niet missen

In dit artikel kijken we vooruit op enkele grote boekevenementen die er de komende maanden aan zitten te komen in Nederland. De ideale manier om kennis te maken met mensen die dezelfde passie hebben als jou!

6 mei – MAD booktok event 3.0

Het is bijna tijd voor de derde editie van het MAD booktok event! Dat event wordt georganiseerd door @daansbooks en @mireilleisreading in boekhandel Donner in Rotterdam. Op 6 mei is het zo ver: van 19u tot 22u krijg je exclusief toegang tot boekhandel Donnor. Je kan er onder andere auteurs ontmoeten zoals Lisa van Campenhout, Laura Diane, Chinouk Thijssen en BB Salem én bookish items en boeken kopen. Het evenement is helaas al uitverkocht maar hou hen zeker in de gaten voor toekomstige edities van het event!

3 juni – Young Adult festival

Op 3 juni organiseert het jongerenpanel van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken een jongerenfestival in Uden. Er zal onder andere een panelgesprek zijn, heel wat workshops, kraampjes, een photobooth en een silent disco. Er zullen ook enkele BookTokkers aanwezig zijn. Meer info én een kaartje scoren kan je hier terugvinden.

16 juni – Vampyria bal

Altijd al eens naar een bal in het teken van een boek willen gaan? Dan is het Vampyria event iets voor jou. Dat vindt plaats in boekhandel Scheltema. Auteur Victor Dixen zal daarbij aanwezig zijn. In je ticket voor het bal zit ook meteen de limited edition versie van het boek. Een ticket aanschaffen kan hier.

2 juli – Yaltival

Op 2 juli is het weer zo ver: dan vindt Yaltival plaats! Yaltival wordt elk jaar georganiseerd door Dynamo en Van Piere in Eindhoven. Heel wat auteurs zullen aanwezig zijn zoals Emmy van Ruijven, Abi Daré (vorig jaar winnaar van het Beste Boek voor Jongeren), Bertrand Puard, Rima Orie, Lauren Dedroog, Renske de Wolf, Solomonica de Winter en Alyson Derrick uit de Verenigde Staten zullen erbij zijn. Alyson Derrick is co-auteur van She gets the girl en schreef onlangs Forget me not, waarvan in juni de vertaling verschijnt bij Best of YA. Een ticket aanschaffen kan hier.

Naar welk evenement ga jij?

Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor de Koningsdagmarkt

Het is bijna weer Koningsdag en dat betekent dat er veel festivals zullen zijn maar ook veel vrijmarkten! Dit is het ideale moment om op zoek te gaan naar boeken. Waar moet je op letten bij het kopen van boeken? Ik geef je een paar tips!

Tips

  • Als eerst moet je bedenken hoe mooi je wil dat de boeken zijn. Wil je dat ze prachtig zullen staan in je boekenkast of maakt dat je niet zo uit en wil je dat je het gewoon kan lezen maar maakt het je niet uit hoe het boek erbij hangt? Als je dit van te voren bedenkt kan je op die manier gaan speuren naar boeken.
  • Spreek een bepaald budget met jezelf af en zorg ervoor dat je genoeg kleingeld bij je hebt. Pinnen is er meestal niet bij op de vrijmarkt, dus spaar van te voren wat kleingeld op. Wanneer je jouw gekozen bedrag bij je hebt kan je daar niet van afwijken want meer heb je gewoon niet bij je!
  • Neem een goede stevige tas mee (of meerdere). Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tas halverwege uit elkaar valt of je helemaal geen tas bij je hebt.
  • Ga op tijd. Dan zullen de beste boeken er nog zijn. Zorg ervoor dat je de eerste bent. Toen ik op de markt zat weet ik nog dat er al mensen met een zaklamp waren, voordat de zon opgekomen was. Zo vroeg hoef je waarschijnlijk ook niet te zijn, maar kom niet nog een keer aan als de markt al bijna af is.
  • Als laatste, wees niet te kieskeurig als je echt wat boeken wil kopen. In een boekenwinkel kan je er vanuit gaan dat er veel keus is, maar op de markt is er een grote kans dat die er niet is. Als je wel op zoek wil gaan naar specifieke boeken is dat ook prima, maar houd er dan rekening mee dat je met lege handen thuis kunt komen.

Hopelijk vind je wat pareltjes op de markt en in ieder geval een hele fijne Koningsdag!

Geplaatst op Geef een reactie

Het boek of de film?

Het komt wel eens voor dat je een film kijkt en daarna erachter komt dat er ook een boek van was. Wat doe je in dat geval? Lees je het boek er gelijk na of wacht je een tijdje en lees je het dan alsnog? Of negeer je dat je erachter bent gekomen en laat je het boek links liggen in de angst dat het de film verpest? Of ben jij iemand die voor het kijken van een film grondig research doet zodat dit jou nooit zou overkomen?

Het kan natuurlijk allemaal. Er zijn een hoop mensen, waaronder ik, die het liefst eerst het boek lezen en daarna de film pas kijken. Maar is dit eigenlijk wel de beste benadering? Deze volgorde zorgde ervoor dat ik totaal niet kon genieten van The Hunger Games toen ik die op het grote witte doek zag. Ik ergerde me bijvoorbeeld eraan dat sommige details die wat mij betreft belangrijk waren weggelaten werden.

Daarom heb ik besloten een lijsje op te stellen met de voor- en nadelen van het boek eerst lezen en de film eerst kijken. Hopelijk kan ik zo erachter komen wat het beste is en kunnen jullie dat ook.

Voordelen van de film eerst kijken

  • Als het in het begin nog niet zo interessant is, kan je het toch aan laten staan en met minimale moeite wachten tot het toch wat interessanter wordt.
  • De wereld wordt voor je ogen gebouwd. Het kan een magisch effect hebben en hierdoor kan je gelijk het verhaal in gezogen worden.
  • Als je na de film te kijken besluit het boek te lezen, kan het heel leuk zijn om allemaal extra details te lezen waar je eerst niks over wist. Dat kan je het gevoel geven dat je meer te weten komt over de wereld waarin het boek zich afspeelt terwijl je dacht dat je alles al wist. Dat kan als een soort cadeautje voelen (zeker als je weet dat er geen vervolg gaat komen).

Voordelen van het boek eerst lezen

  • Je leest het precies zoals de auteur het bedoelt heeft.
  • Je kan je eigen beelden erbij vormen. Je kunt zelf bepalen hoe de karakters eruit zien (met de richtlijnen van de auteur natuurlijk) en je kunt je eigen fantasie gebruiken voor de hele wereld waarin ze leven.

Nadelen van de film eerst kijken

  • Het laat weinig aan je eigen fantasie over, want hoe alles eruit ziet wordt voor je ingevuld.
  • Het kan zijn dat de film belangrijke details weglaat of het verhaal verranderd ten opzichte van het boek. Die mis je dan compleet en daardoor kan je het gevoel hebben dat er iets mist.
  • Als er geen deel twee komt, doordat het verhaal te veel verranderd is, maar er wel een tweede boek is, zal je toch het boek moeten lezen. Dan kan het zijn dat het verhaal heel anders is en het lijkt alsof er iets niet klopt. 

Nadelen van het boek eerst lezen

  • Als je het moeilijk vindt zelf een beeld te vormen in je hoofd en de wereld heel anders is dan de onze, is het verhaal soms moeilijk te volgen.
  • Soms start het boek wat langzaam op, dan is het moeilijk om door te lezen.

Voor elk voordeel lijkt er ook een nadeel te zijn en andersom. De conclusie die ik kan trekken is dat het toch je eigen voorkeur is én het natuurlijk aan de film/het boek ligt. Het is dus in elke situatie anders, wat een best logische uitkomst is.

Geplaatst op Geef een reactie

Harry Potter serie cast

Op social media is op het moment veel te vinden over de Harry Potter serie die HBO MAX op de planning heeft staan. Er zijn zowel negatieve als positieve berichten te horen. Er zijn ook veel posts, vooral op Tiktok, te vinden over de cast. Maar is die eigenlijk al bekend?

De cast

Het korte antwoord op de vraag: ‘is de cast al bekend?’ is nee. Er zijn nog geen officiele mededelingen gedaan over de cast van de onlangs aangekondigde serie. Wel zijn er speculaties. Zo wordt er bijvoorbeeld gespeculeerd dat Tom Felton, die Draco Malfidus vertolkte in de originele films, Lucius Malfidus gaat spelen. Zijn vader dus. Maar er zijn weer andere berichten die benadrukken dat er niemand uit de originele cast terugkomt. Het zou natuurlijk wel erg leuk zijn als Tom Felton de rol van Lucius op zich zou nemen. Het gebeurt wel vaker dat iconische acteurs in de remake van een film/serie waarin ze vroeger speelde terug komen. Dit was ook het geval met de serie Wednesday. Daar kwam Christina Ricci bijvoorbeeld terug. Zij had in een ouder versie van de serie Wednesday vertolkt.

Op Tiktok word je in ieder geval doodgegooid met speculaties en mensen die hopen dat bepaalde acteurs bepaalde karakters gaan spelen. Zo wordt bijvoorbeeld Adam Driver genoemd voor de rol van Sneep en Joshua Pickering als Ron Wemel.

We weten in ieder geval nog niks zeker dus het is afwachten. De serie zal waarschijnlijk pas over twee of drie jaar op de streaming service verschijnen.

Wie hoop jij dat in de nieuwe serie Harry Potter zal spelen?

Geplaatst op Geef een reactie

Heartstopper seizoen 2 release datum

Na het bingen van seizoen één zitten we allemaal met smacht op seizoen twee te wachten. Ik kan in ieder geval niet wachten. Nu is er leuk nieuws. De release datum van seizoen twee is vrijgegeven! Het seizoen zal op 3 augustus op Netflix verschijnen!

Netflix en Heartstopper deelden een leuk filmpje op social media om dit nieuws bekend te maken. Hierin lichten ze een tipje van de sluier op en laten weten dat Imogen meer voor zichzelf gaat zorgen in seizoen twee en dat Elle veel spannende dingen mee gaat maken.

Ik kan niet wachten! Naar de terugkeer van welk personage kijken jullie het meeste uit?

Geplaatst op Geef een reactie

5 Booktok boeken – zijn ze de hype waard – deel 2

Booktok. Wanneer je dit deel van TikTok hebt bereikt zal je een hoop boeken aangeraden krijgen. Veel dezelfde boeken zullen langskomen. Maar zijn ze het ook allemaal waard? In dit artikel ga ik verder op mijn vorige artikel en bespreek ik meer Booktok boeken die ik gelezen heb en deel ik mijn mening.

Een lied voor Achilles (The Song of Achilles) – Madeline Miller

Achilles, ‘de beste onder de Grieken’, zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap. Als duidelijk wordt dat de schone Helena van Sparta is ontvoerd, worden alle mannen opgeroepen om Troje te belegeren. Verleid door de belofte van eeuwige roem sluit Achilles zich aan bij het leger, en Patrocles, verscheurd door de liefde voor en angst om zijn vriend, volgt hem. Zij weten niet dat een wreed lot hen tot het uiterste zal testen en een afschuwelijk offer zal vragen.

Ik vond dit boek niet slecht, maar ik snap de hype ook niet helemaal. Het boek deed weinig voor me en ik vond het ook niet heel interessant. Ik vroeg me steeds af of er nog iets ging gebeuren, het antwoord was nee. Daarom gaf ik het boek drie sterren.

Het Nachtcircus (The night circus) – Erin Morgenstern

Achter de oogverblindende façade van trucs en magie van het Cirque des Rêves woedt een hevige strijd tussen de twee jonge illusionisten Celia en Marco. Sinds hun vroegste kindertijd zijn ze door hun leermeesters Hector en Alexander getraind om deel te nemen aan `een spel waarin de een de ander moet verslaan om de beste in hun vak te worden. Wat de inmiddels verliefde Celia en Marco niet weten, is dat ze marionetten zijn van de eeuwenoude rivaliteit tussen hun twee mentoren, en dat het circus zal dienen als toneel voor een strijd op leven en dood. Tegen een magistraal gecomponeerd negentiende-eeuws decor neemt Het Nachtcircus je mee op een duizelingwekkende reis naar een magische wereld.

Het is inmiddels een tijdje terug dat ik niet boek gelezen heb. Wat ik me van herinner is dat ik het echt niet interessant vond en het heel graag wilde wegleggen en er nooit meer aan beginnen. Maar ik wilde niet opgeven omdat ik dit met mijn boekenclub las. Daarom heb ik het uitgelezen. Achteraf vond ik het wel iets hebben, maar ik herinner me de worsteling van door dit verhaal heen komen nog heel goed. Het boek was niet slecht, maar gewoon niks voor mij. Daarom gaf ik het drie sterren.

Verleiding (Paper Princess) – Erin Watt

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.

Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.

Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Ik was benieuwd naar dit boek en heb me er ontzettend mee vermaakt. Het was een leuk boek en las makkelijk. Ik wilde ook steeds doorlezen. Goed was het nou ook weer niet, maar het voelde als een soap en was hierdoor ontzettend vermakelijk. De ene gestoorde gebeurtenis volgde de ander op. Ik ben ook gelijk begonnen met deel twee. Aangezien de kwaliteit nou ook weer niet geweldig was heb ik dit boek drie sterren gegeven.

De Selectie (The Selection) – Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Voor mijn gevoel heeft iedereen dit boek gelezen. Ik heb het een hele tijd terug gelezen en heb het nog eens herlezen. Ik vond het een heerlijk boek. Het is niet per se hoogstaand literair niveau, maar dat is ook niet nodig. Het verhaal zat wel gewoon goed in elkaar en het las vlot. Ik heb het vijf sterren gegeven.

De glazen troon (Throne of Glass) – Sarah J. Maas

Celaena wordt voor een keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe Kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Ik vond dit boek dodelijk saai, slaapverwekkend gewoon. Ik heb me er doorheen geworsteld, maar kan me amper herinneren waar het over ging. Daarom gaf ik het twee sterren.

Lees jij wel eens boeken die aangeraden worden op Booktok of probeer je er zo ver mogelijk bij weg te blijven? Welke Booktok boeken zal ik de volgende keer behandelen?