Logo-youngadults-site

A. G. Howard- Versplinterd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het verhaal:

Alison, de moeder van Alyssa, zit in het gesticht. Ze hoort namelijk het gefluister van insecten en bloemen. Alyssa is bang dat ze haar moeders lot achterna gaat nu ze het gefluister ook begint te horen. Ze zijn namelijk familie van Alice Liddell, het meisje op wie Lewis Carrolls roman ‘De avonturen van Alice in Wonderland’ was gebaseerd.  Wanneer het slechter gaat met Alison, komt Alyssa erachter dat Wonderland niet zomaar een sprookje is. Het echte Wonderland blijkt veel duisterder te zijn dan Lewis Carroll beschreef. Alyssa moet proeven doorstaan en de fouten van Alice herstellen. Alleen dan kan de vloek worden opgeheven.

Het exemplaar:

Allereerst wil ik mijn complimenten geven aan de uitgeverij. Wat hebben ze hier een prachtig exemplaar van gemaakt. Alleen de cover spreekt al aan, maar ook de gekleurde schutbladen en edges geven het boek een leuk extraatje.

De schrijfstijl:

Howard weet je met de beeldende schrijfwijze mee te nemen het konijnenhol in. De omgeving wordt goed beschreven waardoor je je echt in Wonderland waant. Ondanks dat het een sprookje met een twist is, zijn alle herkenbare elementen van het origineel aanwezig.  Met de fijne schrijfstijl, spanning en een vleugje romantiek weet hij je aandacht vast te houden en wordt het moeilijk om dit boek weg te leggen.

De personages:

Door het verhaal heel leren we Alyssa steeds beter kennen en van onzeker meisje bloeit ze op tot een zelfverzekerde vrouw. Ze moet tenslotte strijden om de vloek op te heffen, dus er is geen tijd voor angst. Gaandeweg komen we ook steeds meer te weten over haar betbetovergrootmoeder Alice en wat ze heeft moeten doorstaan in Wonderland. Howard weet alle emoties goed over te brengen en hierdoor voel je alles met ze mee. Je bouwt als het ware echt een band op met de personages.

Mijn mening:

Hij krijgt van mij 4,5 sterren. Ik ben dol op sprookjes, dus zodra ik zag dat dit exemplaar verscheen wist ik meteen dat ik hem moest lezen. Ik vind het verrassend dat ze er een wat duistere versie van gemaakt hebben en juist dat maakt dit verhaal zo leuk.

Wonderland- serie:

Versplinterd is het eerste deel in de Wonderland- serie. Deel 2 genaamd ‘Verstoord’ en deel 3 genaamd ‘Verstrikt’ zijn al aangekondigd. Ze verschijnen, net als deze, als prachtige exemplaren en ik kan niet wachten om ze te lezen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Amber Drenth

Amber Drenth

Amber is 22 jaar, woont in Assen en is een echte boekenwurm. Met een oneindig lange tbr en kasten vol met veel verschillende genres. Je vindt er young adult, thrillers, romans, feelgood en sinds kort ook Engelse boeken. Een boek in de hand, een goed verhaal en Amber is op een andere plek. Ondanks dat er eigenlijk geen plek meer in de kasten is, maakt ze gewoon ruimte. Wie kan al die leuke en mooie boeken nou weerstaan? Voor Amber is lezen gewoon een grote liefde en nu al helemaal sinds ze haar Bookstagram gemaakt heeft. Lezen, recensies schrijven, een ander de liefde voor boeken bijbrengen, of anderen attenderen op een goed boek, dat is gewoon Amber.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.