Logo-youngadults-site

Laura Wood- Drie wensen en een vloek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het verhaal:

Clemmie haar leven ziet er momenteel niet zo rooskleurig uit. Haar vriend, of liever ex!, is ervandoor gegaan met een andere vrouw, ze is ontslagen en als klap op de vuurpijl kan ze haar appartement niet meer betalen. Tijdens een dronken bui besluit ze samen met haar zussen Serena en Lil om de liefdesverdrietspreuk uit te voeren. Alle drie doen ze een wens voor Clemmie en vervloeken ze de aanstichter. Lil wenst voor: Ware liefde. Clemmie wenst voor: Een fijne baan en Serena wenst voor: Hete sex. Serena’s wens komt echter sneller uit dan gedacht als Clemmie de knappe Teddy ontmoet. Na een hete nacht besluit ze om zo te vertrekken in de veronderstelling om hem nooit meer tegen te komen, maar de spreuk heeft toch iets anders in gedachten.

De schrijfstijl:

Het verhaal wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Clemmie. De fijne en vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat het heerlijk wegleest. Hoewel het wat voorspelbaar is, zoals de meeste romantische verhalen, bleef het erg leuk. Het bevat genoeg humor om je regelmatig te laten lezen met een lach op je gezicht, maar heeft ook diepgang waardoor je de personages echt leert kennen.

De personages:

Dat Clemmie het niet makkelijk heeft gehad is wel duidelijk. Haar vader heeft zich nooit om haar bekommerd en haar laatste twee exen waren vreselijk. Laura weet alle bijkomende emoties mooi over te brengen waardoor je echt met haar meevoelt. Het liefst zou je Clemmie knuffelen en haar al het geluk in de wereld wensen. Gelukkig heeft ze twee ontzettend lieve zussen die deze taak goed volbrengen en precies weten hoe hun vader is. Alle drie staan ze voor elkaar klaar en helpen zo goed ze kunnen.  Clemmie vermijdt het liefst alles waarbij ze zich ongemakkelijk voelt en door het verhaal heen merk je dat ze een ontwikkeling doorgaat. Ze komt steeds meer voor zichzelf op en laat niet meer over zich heen lopen. Go Clemmie!

Mijn mening:

Ik geef dit boek 4 sterren. Het is een heerlijk zomers romantisch verhaal met diepgang. Perfect om even wat makkelijks te lezen in het zonnetje.   Hoewel het dus wat voorspelbaar is, is het geen moment saai en de heerlijke romantische spanning is door het verhaal voelbaar. Ik kan niet wachten om meer te lezen van Laura Wood.

Een mooie quote uit het verhaal:

‘Soms moet je risico’s nemen, een afslag van een tweesprong volgen die je niet zag aankomen om op de plek te belanden waar je thuishoort.’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Amber Drenth

Amber Drenth

Amber is 22 jaar, woont in Assen en is een echte boekenwurm. Met een oneindig lange tbr en kasten vol met veel verschillende genres. Je vindt er young adult, thrillers, romans, feelgood en sinds kort ook Engelse boeken. Een boek in de hand, een goed verhaal en Amber is op een andere plek. Ondanks dat er eigenlijk geen plek meer in de kasten is, maakt ze gewoon ruimte. Wie kan al die leuke en mooie boeken nou weerstaan? Voor Amber is lezen gewoon een grote liefde en nu al helemaal sinds ze haar Bookstagram gemaakt heeft. Lezen, recensies schrijven, een ander de liefde voor boeken bijbrengen, of anderen attenderen op een goed boek, dat is gewoon Amber.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.