Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in augustus 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De tweede zomermaand is inmiddels aangebroken. Hoewel er in de zomer minder boeken verschijnen dan tijdens andere maanden, kunnen we ons deze maand opnieuw verheugen op de verschijning van enkele nieuwe boeken.

Kleine gelukjes

Zin in een boek van eigen bodem? Op 13 augustus verschijnt bij Best of YA het debuut van Audrey Adelin: Kleine gelukjes. Dat boek zal ze op 24 augustus voorstellen in de hoofdbibliotheek van Brugge.

Als Ada gaat studeren aan de universiteit in Gent, wil ze dolgraag haar plek in de wereld vinden na een moeilijke periode op de middelbare school. Die zoektocht gaat misschien gepaard met vallen en opstaan (en kotsende huisgenoten … om een voorbeeld te noemen), maar Ada ontdekt al snel dat er altijd onverwachte dingen op je pad kunnen komen. Zoals pasta-pesto-geluk met diezelfde liefdevolle huisgenoten, een leesclub met gelijkgestemde studiegenootjes die al snel als familie voelen, en Mara met haar warme glimlach en liefde voor chocolade en sjaals.

Dat is voor morgen

Ook van eigen bodem is Dat is voor morgen, het tweede boek van Doreen Hendrikx, die eerder Zout schreef. Net zoals het boek van Audrey speelt het verhaal zich af tijdens de studententijd.

Ontdekt worden stond eerlijk gezegd niet op Louises planning, maar wat doe je eraan? Het plan was nochtans simpel: verhuis naar de stad om je diploma te halen als toegangsticket voor een Veilige Toekomst™. Straightforward genoeg, niet? Behalve dat ze ook muziek ademt. Behalve dat ze na een zotte open mic-avond Q en Max ontmoette, die haar overtuigden om samen een band van Bijzonder Incompetente Studenten te beginnen. Behalve dat ze die avond ook haar zag en haar verdomme maar niet uit haar hoofd krijgt. Behalve dat ze al heel snel op het grote dilemma voor elke eerstejaars botst: je slaap, je sociaal leven of de universiteit? Muziek, liefde en chaos niet inclusief…

De eerste die op het einde doodgaat

We hebben er lang op moeten wachten, maar de vertaling van The first to die at the end is er nu eindelijk! Best of YA heeft de duologie overgenomen en komt nu met de vertaling van de prequel.

In deze prequel van Op het einde gaan ze allebei dood beleven twee nieuwe vreemdelingen hun laatste dag samen. Orion Pagan wacht al jaren op iemand die hem gaat vertellen dat hij dood zal gaan aan zijn hartprobleem. Maar nu hij zich bij DeathCast heeft aangemeld, voelt hij dat hij eindelijk kan beginnen met leven.

Valentino Prince heeft een prachtige toekomst voor zich, en dat wil hij graag vieren bij het lanceringsfeest van Death-Cast. Als Orion en Valentino elkaar ontmoeten, springt de vonk meteen over. Na de allereerste Death Cast-telefoontjes veranderen de levens van de jongens enorm. Een van de twee ontvangt een telefoontje. De ander niet.

Cold case

Ook goed nieuws voor de fans van de Team Mortis-serie. Het vijftiende deel verschijnt eind deze maand bij Pelckmans!

Twee jaar geleden werd Letland maandenlang geterroriseerd door een gewelddadige jongerenbende. Na elke brutale overval kwam vreemd genoeg één van de daders om het leven, terwijl kilometers verderop ook één geliefde van dat bendelid stierf. Waarom moest er telkens iemand van de bende dood? En waarom overleed op exact hetzelfde moment een geliefde? Het leek wel alsof elk tweetal door een onzichtbare maar duistere band verbonden was.

Sinds een paar weken is de jongerenbende opnieuw actief, dus dringt een onderzoek zich op. De jonge spionne Erika Storm loopt echter met haar hoofd in de wolken aan de zijde van Andreas en ook teamleden Nielsen en Felix gaat het voor de wind. Erika overweegt zelfs om te stoppen met Team Mortis – als dat al mogelijk zou zijn.

Maar dan neemt het lot een bizarre wending. Nielsens nieuwe vriendin Noémi blijkt gelinkt te zijn aan de bende en wordt door Team Mortis gedwongen om de organisatie te infiltreren. Erika heeft geen andere keuze dan samen met Noémi undercover te gaan en haar leven te beschermen. Als de legende waar is en de geliefden van de bendeleden sterven, staat immers ook het leven van Nielsen op het spel.

Burning crowns

Voor fans van de boeken van Catherine Doyle en Katherine Webber is er nu het derde deel in de trilogie: Burning crowns, het vervolg op Twin crowns en Cursed crowns.

Sinds Wren de zogenaamde bloedspreuk heeft uitgesproken, lijkt het alsof er een vloek op haar rust. Haar magische krachten zijn onbeheersbaar geworden en ze heeft vreemde dromen die haar bang maken. Er zit niets anders op dan naar de bergen te reizen om de Genezer te raadplegen, in de hoop dat hij kan helpen.

Ook haar zus Rose heeft onrustige nachten. Op een ochtend wordt ze wakker en ziet ze haar ondode voorvader Oonagh naast haar bed staan, die haar beveelt de troon op te geven. Zo niet, dan zal het hele land worden vernietigd.

Al gauw blijkt er maar één manier te zijn om hun koninkrijk te redden, maar daarvoor zullen de zusjes een groot offer moeten brengen …

Boekwinkels & botbreuken

Het vervolg van Legendes & lattes komt eraan! Fan van feelgood én van fantasy? Dan is deze cosy fantasy misschien wel iets voor jou.

Nadat huurlinge Viv gewond raakt, wordt ze naar het slaperige badplaatsje Murk gestuurd om te herstellen. Ze brengt daar heel wat uren door in de plaatselijke boekhandel met de grofgebekte Fern. Maar het avontuur is nooit ver weg. Een verdachte reiziger in grijs, een gnoom met attitude, een zomerliefde en talloze skeletten zorgen ervoor dat Murk niet zo’n saai badplaatsje is als het op eerste gezicht lijkt. ‘Boekwinkels & botbreuken’ is een heerlijke cozy fantasy van Travis Baldree, perfect voor de fans van TJ Klune en feelgood- en fantasylezers.

Hemelse rivalen

Een ander populair Booktok-boek dat vertaald wordt is Hemelse rivalen van Rebecca Ross, wat aangeraden wordt voor de fans van Fourth Wing.

Terwijl een wrede oorlog tussen goden door het land woedt, probeert Iris Winnow haar leven weer op de rails te krijgen. Haar moeder worstelt met verslaving en haar broer wordt vermist aan het front, dus het is aan Iris om de familie te onderhouden. Ze gaat bij de Oath Gazette werken, waar ze met de arrogante Roman Kitt moet concurreren om de felbegeerde promotie tot columnist.

Intussen schrijft Iris verwoed brieven aan haar broer. Op magische wijze belanden de brieven echter in de handen van Roman. Wanneer hij anoniem terugschrijft, ontstaat er een band die Iris helemaal naar het front van de strijd zal leiden: voor haar broer, voor het lot van de mensheid en voor de liefde.

Naar welke young adult boeken die in augustus 2024 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.