Logo-youngadults-site

De ravenjongens – Maggie Stiefvater

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De ravenjongens is een spannend boek dat draait om magie, vriendschap en geheimen. Het verhaal volgt Blue Sargent, een meisje dat afkomstig is uit een familie van helderzienden. Hoewel Blue zelf geen magische krachten heeft, kan ze andermans magie versterken. Haar leven verandert wanneer ze een groep jongens ontmoet van de prestigieuze Aglionby-academie, die bekendstaan als de Ravenjongens.

Deze jongens, waaronder Gansey, Ronan, Adam en Noah, zijn op zoek naar de legendarische slapende koning Glendower, die hen naar verluidt magische krachten kan geven. Gansey, de leider van de groep, is vastberaden om deze koning te vinden, omdat hij gelooft dat dit het lot van de groep is.

Samen beginnen Blue en Gansey aan een avontuur vol mysterie, gevaar en onverwachte banden. Hun zoektocht naar Glendower leidt niet alleen naar magische ontdekkingen, maar ook naar het ontdekken van wie ze zelf echt zijn.

Blue & Gansey

Blue Sargent is een uniek meisje dat altijd is gewaarschuwd dat haar ware liefde zal sterven als ze hem kust. Ze heeft nooit veel geloof gehecht aan die voorspelling, maar als ze de Ravenjongens ontmoet, wordt ze toch nieuwsgierig naar hun wereld. Blue is slim, eigenwijs, en heeft een sterke wil, maar ze voelt zich soms gevangen in het leven dat haar moeder en tantes voor haar hebben uitgestippeld.

Gansey is de charismatische leider van de Ravenjongens. Hij is vriendelijk, intelligent en heeft een obsessie met het vinden van Glendower. Gansey komt uit een rijke familie, maar hij is niet oppervlakkig; hij zorgt voor zijn vrienden en is bereid alles op te offeren om zijn doel te bereiken. Ondanks zijn zelfvertrouwen heeft Gansey een kwetsbare kant, die hem soms dichter bij Blue brengt.

Anders dan verwacht

De ravenjongens was heel anders dan ik had verwacht. Zo deed de achterflap tekst mij bijvoorbeeld vermoeden dat er een groter subplot met romance was. Dit was helaas niet het geval. Sterker nog, het komt er maar nauwelijks in voor! Als grote romance en romantasy liefhebber vond ik dat wel een beetje jammer. Het plot over de geesten en dat de personages hiermee kunnen communiceren was gelukkig wel interessant. Helaas gebeurde er voor mijn gevoel in het boek wel te weinig om mij boeiend te kunnen houden.

Schrijfstijl

Maggie Stiefvater heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor het boek makkelijk leest en je door de hoofdstukken heen vliegt. Het verhaal is geschreven in dual POV. Je leest zowel uit het standpunt van Blue als Gansey. In het begin moest ik hier even aan wennen, maar later zag ik wel de toegevoegde waarde van Gansey’s standpunt en was het fijn om delen van het verhaal vanuit zijn perspectief te lezen.

Limited edition paperback

De Ravenjongens is door Boekerij (Best of Fantasy) uitgebracht in een prachtige limited edition uitgave. Het is een paperback met printed edges en artwork op de schutbladen. Wel bijzonder, want het artwork aan de binnenkant van het boek is geïllustreerd door de auteur haarzelf! Persoonlijk vind ik de cover echt prachtig. Ik ben fan van deze illustratiestijl. De rug van de paperback is erg soepel waardoor het broek breed openvalt zonder dat je de rug hoeft te breken. Daar zullen veel verzamelaars blij mee zijn. Wat ik persoonlijk dan wel jammer vind, is dat de rug zo soepel is dat hij na het lezen een beetje hol blijft staan. Hierdoor heb je uiteindelijk alsnog niet het mooie effect van de gezichten van de personages naast elkaar, zoals de uitgeverij bedoeld had. Maar misschien ligt dat aan mijn manier van lezen en zal jij er minder last van hebben. Hoe dan ook; het boek is prachtig om naar te kijken.

Conclusie

Voor mijn gevoel kabbelde het boek een beetje voort tot vlak voor het einde. Toen kwam er een grote plottwist en werd het opeens mega spannend. Voor mij was het verhaal prima te lezen, maar ik sta niet meteen te springen om verder te lezen in deze serie. Deze prachtige editie van De ravenjongens krijgt van mij 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Sandra Ampt

Sandra Ampt

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.