Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in september 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De zomer zit er bijna op en het najaar gaat bijna van start. Vanaf september zijn er weer heel wat boeken van eigen bodem én vertalingen beschikbaar in de boekhandel. Deze maand zijn dat vooral boeken van auteurs die al eens een boek uitbrachten. Welk boek ga jij verslinden?

Alleen thuis

Alleen thuis is het nieuwste boek van Carlie van Tongeren, die eerder onder andere al Grijs en Het is hier helemaal (niet) perfect! schreef. Voor dit boek sprak ze met heel veel jongeren om het boek zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.

Alleen thuis - nieuwe boeken in september 2024

Juna is vijftien als ze geplaatst wordt in Gezinshuis Boskant. Samen met haar broertje Sylvester trekt ze in bij gezinshuisouders Hanna en James, hun zoon Lennon en andere uit huis geplaatste jongeren. Juna is boos op iedereen: op haar moeder, op Stiefvader Nr. 123, op haar vader, op hulpverleners, op die loser van een Lennon – maar niet op haar broertje, hij betekent alles voor haar.

Lennon heeft het helemaal gehad met die ‘Probleemgevallen’ die zijn ouders zomaar in huis hebben genomen. Zeker met die irritante Juna en al haar drama. Hoe moet hij nu rustig leren voor zijn eindexamen en die basketbalbeurs binnenslepen waar hij al zolang voor traint? Hij kan niet wachten om zijn rijbewijs te halen en lekker in zijn eentje te gaan roadtrippen, weg van al dat gezeik. Maar dan gebeurt er iets waardoor Juna en hij elkaar toch nodig hebben.

Wij, ervoor en erna

Een andere auteur die ook al heel wat boeken op haar naam heeft staan: Jenny Valentine. Wij, ervoor en erna is haar nieuwste boek en verschijnt bij uitgeverij L.S.

Wij, ervoor en erna - nieuwe boeken in september 2024

Aan het begin van een lange, hete zomer worden beste vriendinnen Elk en Mab geconfronteerd met de gevolgen van een plotselinge dood en de levenslange gevolgen van één tragische daad. Op subtiele en gevoelige wijze verweeft de auteur thema’s als rouwverwerking en een onwrikbare vriendschap tot een meeslepend coming-of-ageverhaal dat een blijvende indruk op de lezer achterlaat.

Er zijn twee kanten van dat moment.
Ervoor.
Erna.
Sindsdien droom ik erover.

Als de wereld wankelt

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is er een nieuw boek van Jandy Nelson, die eerder Ik geef je de zon schreef! Het boek verschijnt in limited edition bij Blossom Books.

Als de wereld wankelt - nieuwe boeken in september 2024

Familie Fall woont in het hete wijnland van Noord-Californië, in een vallei waar de zon uit de lucht valt en de duivelse wind zo hard waait dat het verstand regelrecht uit je hoofd wordt geblazen.

Jaren geleden verdween de vader van de Fall-kinderen op mysterieuze wijze, waardoor het gezin in vier stukken brak. Nu bakt de twaalfjarige Dizzy Fall taarten, ziet ze geesten en wenst ze dat ze een heldin uit een roman was. Miles Fall, zeventien, whizzkid, atleet en hondenfluisteraar, is een onweerstaanbare schoonheid, maar ook verdwaald, en wanhopig op zoek naar het soort man van wie hij droomt. En Wynton Fall, negentien, verhoogt de temperatuur van elke kamer door er alleen maar binnen te komen. Hij is een virtuoze violist die op een sneltrein naar roem zit… of naar zelfvernietiging.

Op een dag verschijnt er een raadselachtig meisje met regenbooghaar dat de wereld van de Falls op zijn kop zet. Ze zou een engel kunnen zijn. Of een heilige. Of een gewoon meisje. Hoe dan ook: op de een of andere manier is ze van vitaal belang voor elk van hen. Maar voordat iemand erachter kan komen wie ze is, slaat een catastrofe toe, waardoor het kapotte gezin nog verder breekt en nog wanhopiger is om weer heel te zijn.

De doornen van het kwaad

De doornen van het kwaad is het laatste deel in de novelle reeks Dochters van de Fae van K.T. Sterling. Uitgeverij Hamley Books brengt het boek uit.

De doornen van het kwade

‘Noch mens noch fae kan het Kwade verslaan nadat de verkozen mens Haar zal doen ontwaken.’

Ayla heeft maar één missie: het Kwade verborgen houden. Wanneer een expeditie haar plannen verstoort en hindernissen opwerpt, begint haar race tegen de klok. Kan ze de terugkeer van het Kwade stoppen, of moet ze andere Fae om hulp vragen?

Het lot van de muze

Bij Dutch Venture Publishing verschijnt een nieuw, paranormaal boek van Marijke F. Jansen.

Het lot van de muze

Arana heeft na een moeilijke periode in haar leven eindelijk alles voor elkaar: ze studeert aan de kunstacademie in Parijs en ze heeft daar een nieuwe familie gevonden in haar vrienden Veerle, Jasper en Laurent. Maar het lot beslist anders voor haar als op klaarlichte dag een duister persoon probeert om haar mee te sleuren. Het zet gebeurtenissen in gang die alles wat ze dacht te weten op losse schroeven zet en alles waarin ze geloofde, doet wankelen. Wie is ze en wat is er tweeënhalf jaar geleden met haar gebeurd waardoor ze haar geheugen verloor?

Het antwoord blijkt nog onmogelijker te zijn dan ze in haar stoutste dromen kon verzinnen…

Polaris

Hanne Eerdekens bracht in 2023 haar debuut Met jou is het anders uit, dat genomineerd werd voor De Leesjury. In september ligt haar nieuwste boek Polaris in de rekken.

Polaris

Noël was klaar voor een nieuwe start aan de universiteit. Weg van huis, naar een nieuwe, progressievere stad, waar ze op zoek kon gaan naar wie ze echt is, wat ze echt wil, en hoe dat nu zit met die verwarrende seksualiteit van haar. Maar dan verliest haar beste vriendin Celia de strijd tegen kanker en vallen Noëls plannen in duigen. Haar leven verliest de kleur die Celia bracht, en de toekomst is toch wel eng nu Noël ze alleen tegemoet gaat. Maar Celia, die al langer wist dat ze Noël zou moeten achterlaten, heeft voorzorgen genomen. Met een zelfgemaakte adventskalender probeert ze van tussen de sterren Noël terug op het juiste pad te krijgen. Maar is Noël er wel klaar voor om haar verlies een plaats te geven, haar seksualiteit onder ogen te komen én terug contact te zoeken met dat meisje van Vinyl dat al meer dan een jaar door haar hoofd spookt?

Toen Haru hier was

Dustin Thao scoorde op BookTok met Hallo, met Sam. Dat belooft opnieuw een emotioneel boek te worden.

Toen Haru hier was

Na de dood van zijn vriend bedenkt Eric Ly allerlei scenario’s in zijn hoofd om met zijn verdriet om te kunnen gaan. Totdat een ervan werkelijkheid wordt. Een jongen die hij afgelopen zomer in Japan heeft ontmoet, komt onverwacht terug in zijn leven. Haru Tanaka loopt het café binnen waar Eric koffie zit te drinken en gaat naast hem zitten. Het vreemde is alleen dat niemand anders hem kan zien en dat hij telkens plotseling verdwijnt. Naarmate ze vaker samen zijn, vraagt Eric zich af wat echt is. Wanneer hij de controle verliest over datgene wat hen bij elkaar houdt, moet hij de werkelijkheid onder ogen zien. Zelfs als dat betekent dat hij Haru kwijt raakt.

Pearl Harbor

Alan Gratz schreef al verschillende historische verhalen, zoals D-day en Erecode. Zijn nieuwste boek draait rond Pearl Harbor.

Pearl Harbor - nieuwe boeken in september 2024

December 1941: terwijl aan de andere kant van de wereld de ­Tweede Wereldoorlog woedt, zijn de Verenigde Staten tot dan toe neutraal gebleven. Maar dan volgt er een Japanse verrassingsaanval op Pearl Harbor…

Beste vrienden Frank en Stanley leiden een zorgeloos leven op Hawaï. Hun vaders zijn gestationeerd op marinebasis Pearl Harbor en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar als de jongens op een dag een rondleiding krijgen op slagschip USS Utah slaat het noodlot toe. Uit het niets razen er Japanse vliegtuigen over die schoten afvuren en bommen ­laten vallen. Frank en Stanley zoeken dekking en langzaam dringt de schokkende werkelijkheid tot hen door.

De Verenigde Staten verklaren de oorlog aan Japan en ook de vriendschap van de jongens komt onder druk te staan. Stanley is Japans-Amerikaans, wat hem in de ogen van de meeste mensen ‘de vijand’ maakt. Lukt het Frank en Stanley om deze beruchte dag te overleven en is hun vriendschap bestand tegen zo veel verdeeldheid?

Welke nieuwe boeken die in september 2024 verschijnen ga jij lezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.