Logo-youngadults-site

Recensie: Such charming liars van Karen M. McManus

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

She did it again! Such charming liars is een fantastisch boek. Karen McManus is een geweldige schrijfster en met dit boek heeft ze dit nogmaals bewezen. Such charming liars is een spannend boek boordevol met mysterie, plottwisten en juwelenroven. Ook zit het gebruikelijke vleugje romantiek erin verwerkt. 

De hoofdpersonages van Such charming liars

In Las Vegas was de mama van Kat, Jamie, achtenveertig uur getrouwd met Luke,  sinds het incident heeft Kat haar stiefbroer Liam niet meer gezien. 

Na het incident worden Jamie en Kat opgevangen door Gem, waar ze terecht komen in haar netwerk van juwelenrovers. Wanneer Jamie besluit om eruit te stappen, moet ze nog één laatste juwelroof uitvoeren. Voor haar laatste klus moet Jamie binnendringen in het domein van de Sutherlands om een kostbaar juweel te stelen tijdens Ross Sutherland verjaardagsfeest. Tegen de wensen van haar moeder in, besluit Kat om mee te gaan. 

Na het overlijden van zijn mama moet Liam inwonen bij zijn vader Luke. Liam en Luke kunnen net samen door één deur. Wanneer Liam erachter komt dat Luke vrouwen oplicht, probeert hij er iets aan te doen om zijn vader te dwarsbomen. Totdat Luke thuis komt met zijn nieuwe vlam. Wanneer Liam probeert erachter te komen wat zijn vader van plan is, wordt hij meegesleurd naar een verjaardagsfeest. 

Onderweg naar het domein van de Sutherlands komen Jamie en Kat onverwacht een oude bekende tegen, Luke en Liam. Als dit maar geen roet in de verschillende plannen gooit. Tijdens het verjaardagsfeestje wordt er een schot gelost en sterft één van de Sutherlands, zonder dat ze het weten lopen Kat en Li am gevaar. Kunnen ze elkaar nog vertrouwen? En lukt het Kat en Jamie om de laatste klus uit te voeren? 

Mijn mening van Such charming liars

Karen M. McManus is één van mijn favorieten schrijfster, waardoor ik dit langverwachte boek vol enthousiasme heb gelezen. Ze heeft haar fans niet teleurgesteld. Ik vind het een spannend en goed boek. Door het mysterie en de onverwachte plottwisten wil je het boek direct uitlezen. Zoals we gewend zijn van Karen M. McManus is het boek geschreven in twee perspectieven, namelijk Kat en Liam. Dit vind ik fijner om te lezen, omdat je zo een inkijk krijgt in beide personages hun leven en hun gedachtegang. 

De personages Kat en Liam zijn beide dapper op hun eigen manier. In het verhaal komen Kat en Liam terug in contact met elkaar, zonder het te beseffen hebben ze elkaar nodig. Tijdens het verhaal leert Kat om mensen binnen te laten in haar bubbel en Liam leert om uit zijn comfortzone te stappen. Ondanks dat ze twee verschillende karakters zijn, vullen ze elkaar aan. Ik vind het mooi om te lezen hoe Kat en Liam individueel en samen groeien in het verhaal en hoe hun broer en zus relatie groeit. Wanneer ze op een kantelpunt komen, kunnen ze elkaar vertrouwen of komen hun eigen (criminelen) plannen aan het licht? 

Hou je van thrillers met juwelenroven en veel plottwisten, dan is Such charming liars iets voor jou. Wanneer je na het lezen niet genoeg krijgt van Karen M. McManus lees dan ook haar andere boeken, spanning gegarandeerd.

Ik geef Such charming liars 4,5 sterren. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Saar

Saar

Dit is Saartje, maar haar vrienden/familie noemen haar Saar. Ze is 23 jaar oud. Ze spendeert haar vrije tijd door te lezen, bakken/koken, serie/films kijken en dingen doen met vrienden/familie. Op dit moment studeert ze sociaal readaptatiewetenschappen in Leuven. Het liefste leest ze graag boekenreeksen, haar favorieten zijn ‘The Hunger games’, ‘de Selectie’ en nog veel meer. Karen McManus, Suzanne Collins, Kiera Cass, Tahereh Mafi, … zijn haar favorieten schrijfsters, maar ze ontdekt graag nieuwe schrijvers/schrijfsters. Ze leest verschillende genres. Ze heeft geen specifieke keuze als de verhaallijn maar goed/spannend is. Ze vindt het heel spannend om te beginnen bij Young Adult. Ze kijkt er heel erg naar uit om voor hen te recenseren.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.