Logo-youngadults-site

Tv-serie van Powerless op komst

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er is een tv-serie van het populaire romantasy boek Powerless van Lauren Roberts in ontwikkeling. Dat meldde de website Variety afgelopen week.

Hier gaat Powerless over

Powerless speelt zich af in het koninkrijk Ilya waar mensen zonder krachten verbannen of vermoord worden. Alleen de Elites zijn er welkom. Zij hebben speciale krachten die ze hebben overgehouden aan de plaag. Maar niet iedereen heeft die vreselijke ziekte overleefd én krachten gekregen. Sommige mensen zijn gewoon zichzelf gebleven en die gewone inwoners zijn niet langer welkom in de Elite-samenleving. Omdat het opeens een misdaad is om gewoon te zijn, moet Paedyn Gray onderduiken en zich anders voordoen dan ze is. Wanneer ze een van de prinsen van Ilya redt, wordt ze uitgekozen om mee te doen aan de Zuiveringsproeven. Een wedstrijd op leven en dood waarin Elites hun speciale krachten kunnen laten zien … krachten die Paedyn niet heeft. Hoe kan ze deze proeven ooit overleven?

Het boek werd in het Engels gepubliceerd bij Simon & Schuster en bleef maar liefst 19 weken op nummer 1 staan op de New York Times bestsellerlijst. Er werden al meer dan een miljoen boeken van verkocht in de eerste 9 maanden na publicatie. Ook verschenen er al heel wat vertalingen van het boek. In april van dit jaar kwam het boek ook in het Nederlands uit bij uitgeverij Pelckmans. Inmiddels is in het Engels ook al het vervolg Reckless gepubliceerd en komt Fearless volgend jaar uit. De vertaling van Reckless is voorzien voor november 2024.

Dit weten we al over de serie

De serie is in ontwikkeling bij Lyrical Media en wordt geregisseerd door Will Gluck die eerder de film Anyone but you regisseerde. Er is nog geen netwerk of streamingdienst verbonden aan het project. Schrijfster Lauren Roberts kijkt alvast erg uit naar de serie van haar boek.

Foto:  Zachary J. Goldsmith

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.