Logo-youngadults-site

Recensie: Wij, ervoor en erna – Jenny Valentine

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Met onder andere Hallo, nu, Gebroken soep en Op zoek naar Violet Park heeft Jenny Valentine al heel wat boeken op haar naam staan, maar tot nu toe las ik nog geen enkel van haar boeken. Daar kwam verandering in met haar nieuwste boek Wij, ervoor en erna dat in september verscheen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

De verhaallijn en de schrijfstijl

In het boek volgen we Elk en Mab die de gevolgen van een tragisch ongeval proberen te verwerken. Via korte hoofdstukken die zich ervoor en erna afspelen, kom je stelselmatig achter de waarheid. En die waarheid bleek heel anders te zijn dan ik had verwacht – je kan dus écht wel spreken van een plottwist. Het boek zette me dan ook wel aan om verder te lezen om te weten komen over wat er nu effectief aan de hand is. De afwisseling tussen het heden en het verleden en de bizarre gebeurtenissen maakten het verhaal op bepaalde punten wel nogal verwarrend.

De personages

Door de soms wat verwarrende schrijfstijl en gebeurtenissen voelde ik weinig connectie met de personages. Elk en Mab bleven voor mij vrij vlak en ik kon me niet echt inleven in hun verhaal.

Thema’s

Jenny Valentine zet thema’s als verlies, rouw en de gevolgen van een verkeersongeval op een sterke manier neer, zonder dat het een zwaar verhaal wordt. Ze toont hiermee ook mooi aan dat iedereen het verlies van een geliefde op een andere manier verwerkt. Ook andere thema’s komen aan bod zoals vriendschap en familie.

Een verhaal met belangrijke thema’s dat me wat op mijn honger liet zitten

Met Wij, ervoor en erna heeft Jenny Valentine een boek geschreven met belangrijke thema’s en verrassende wendingen. Toch vond ik het verhaal op bepaalde punten nogal verwarrend en voelde ik weinig connectie met de personages. Vandaar geef ik het boek drie sterren. Hoe dan ook blijft het wel een belangrijk verhaal en hoop ik dat anderen er meer van zullen genieten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.