Logo-youngadults-site

Hunger Games regisseur keert niet terug voor vervolg Catching Fire

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het kanon voor het laatste slachtoffer in de Hongerspelen is afgevuurd, alleen is het deze keer niet voor een jonge tribuut. Regisseur Gary Ross, wiens invloed op de film even spectaculair was als de vlammen op Katniss’ jurk, heeft namelijk gezegd dat hij niet zal werken aan het vervolg van de verfilming van de dystopische trilogie.

“Ondanks de recente speculaties in de media en na harde maar eerlijke overwegingen heb ik besloten Catching Fire niet te regisseren. Als schrijver en regisseur heb ik met mijn strakke en strenge productieschema simpelweg geen tijd om de aandacht te besteden aan het script en de regie die Catching Fire nodig heeft,” vertelde hij in een interview.

Of het de enige reden is dat Ross opstapt is onzeker. In de media is hij het mikpunt van kritiek en hij krijgt het hard te verduren. Heel wat critici zijn namelijk van mening dat hij voor een slap aftreksel van het boek heeft gezorgd. Het karakter van Katniss zou veel te zacht zijn, het bekijken van The Hunger Games zou meer lijken op zitten in een wasmachine, de film zou een complete catastrofe zijn…  Zelf zegt hij dat het regisseren van The Hunger Games de mooiste ervaring in zijn professionele leven was. “Lionsgate steunde me op een manier die niet veel regisseurs van een franchise ooit zullen ervaren: ze stelden me in staat de film te maken die ik wilde maken en steunden de film op een manier  die geen verklaring behalve het opmerkelijke resultaat nodig heeft.” Lionsgate heeft zelf al gemeld dat ze het verschrikkelijk erg vinden dat regisseur Ross niet meer met hen zal samenwerken en dat ze hem ongelofelijk dankbaar zijn voor zijn werk voor de eerste film. Ze hopen dat hij in de toekomst nog met Lionsgate zal samenwerken.

Het is niet ongewoon dat er van regisseur gewisseld wordt in een  populaire tienerfranchise. Elke boekverfilming uit de Twilight Saga werd geregisseerd door een andere regisseur: Catherine Hardwicke, Chris Weitz, David Slade en Bill Condon. Voor de acht Harry Potterfilms werden vier regisseurs gebruikt: Chris Columbus, Alfonso Cuaron, Mike Newell en David Yates.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

8 gedachten over “Hunger Games regisseur keert niet terug voor vervolg Catching Fire

  1. Het eerste deel viel niet tegen, het is gewoon dat (meestal) de film gewoon niet kan tippen aan het boek. Toen ik Twilight las viel het me best mee, ik vond de boeken zelfs leuk. Nadat ik de film zag kreeg ik een hekel aan het hele Twilight gebeuren. Zonde gewoon.

    Gary Ross heeft de verfilming echt supergoed gedaan, al helemaal gezien het feit dat het boek uit the point of view van Katniss geschreven is. Ik vind het jammer dat Gary Ross het vervolg niet meer maakt, jammer dat Lionsgate die deadline al vast gezet had waardoor hij vond dat hij er gewoon te weinig tijd voor had.
    Ik hoop dat er een geschikte nieuwe regisseur gekozen word.

  2. Soms is een andere sfeer bij een film juist goed, vooral als het eerste deel tegenviel.

  3. @ Ilsepils1995
    Ja ik vind de film slechter dan het boek, maar dat is bijna altijd zo.

  4. Jammer dat ze van regisseur wisselen want dat was goed te merken bij filmreeksen zoals Twilight en Harry Potter. De setting en sfeer is in iedere film heel anders. Zelfs het uiterlijk van de personages veranderde, vooral in Twilight was dit goed te merken bij het haar van Alice, Rosalie en Jasper.

  5. Zelf kan ik niet echt oordelen of de film slecht is nagemaakt, want ik heb het boek nooit gelezen. De film heb ik afgelopen zaterdag echter wel gezien en ik was wel aardig onder de indruk! Zit nu echt te twijfelen of ik het zal lezen of niet. Wat vinden jullie eigenlijk? Is de film daadwerkelijk slechter dan het boek, evengoed of…?

    @ texashunger;
    O ja? Ik wist niet dat er van regisseur gewisseld is. Dan zal het dat wel wezen. Want er viel niet veel te lijden; ik vind de films (in tegenstelling tot ’t eigenlijke verhaal) barslecht en denk dus dat het alleen maar ten goede is gegaan. xD

  6. Maar ik vond New moon slecht! en bij harry potter had je steeds een andere sfeer

  7. Ze deden dat bij Twilight ook, en daar leden de films niet onder. Dus dat ze dat bij The Hunger Games ook doen, lijkt me niet zo’n groot probleem.

  8. I KNOOOOOW 🙁 :sad::sad::sad::sad:

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.