Logo-youngadults-site

Recensie: Het ultieme spel – Jennifer Lynn Barnes

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Jennifer Lynn Barnes komt na de hele Hawthorne-serie met een nieuwe serie, waarin ook de Hawthorne broers weer terug in voor komen. Het eerste boek in die nieuwe reeks heet Het ultieme spel.

Het ultieme spel is een prestigieuze jaarlijkse competitie georganiseerd door miljardair Avery Grambs en de bruchte vier Hawthorne-broers. Dit spel is zorgvuldig ontworpen om iedereen een gelijke kans te bieden op roem en rijkdom, en dit jaar zijn er zeven felbegeerde gouden tickets beschikbaar die toegang verlenen tot deze spectaculaire uitdaging. De inzet is torenhoog, met miljoenen op het spel, wat betekent dat de kandidaten bereid zijn om alles op alles te zetten om de overwinning te behalen.

Sommige deelnemers zijn gemotiveerd door de verleidelijke geldprijs, terwijl anderen hunkeren naar macht en invloed. Weer anderen hebben hun eigen persoonlijke redenen om mee te doen, en elk van hen draagt geheimen met zich mee. Centraal in dit alles staat Grayson Hawthorne, die een cruciale rol vevult in het spel van dit jaar. Maar naarmate de spanning toeneemt en de uitdagingen de kandidaten tot hun uiterste drijven – zowel fysiek, mentaal als emotioneel – wordt het al snel duidelijk dat niet iedereen zich aan de regels houdt.

In dit verhaal ligt de nadruk op de intrigerende verhaallijn en de dynamische gebeurtenissen, eerder dan op de personages zelf. Voor de lezer zijn sommige karakters al bekend uit de Hawthorne-serie, met Grayson als stralend middelpunt in dit nieuw verhaal. De raadsels zijn ook allemaal goed vertaald. Ik kan me inbeelden dat dat niet altijd heel gemakkelijk is voor de vertaler, petje af voor deze uitstekende prestatie!

In vergelijking met het vorige boek, De Hawthorne-broers, vond ik dit verhaal aanzienlijk meeslepender en vermakelijker. Ook zien we veel geliefde personages uit eerdere boeken terugkeren, die we nu nog beter leren kennen.

Het verhaal ontvouwt zich vanuit verschillende perspectieven, wat zorgt voor een rijk en veelzijdig overzicht van het spel. Toch worden niet alle geheimen van elk personage meteen onthuld, wat de spanning verhoogt en je aanspoort om verder te lezen. Het boek eindigt met een open einde, waardoor je als lezer achterblijft met talrijke onbeantwoorde vragen; op naar deel twee!

Zoals in elk boek van Lynn Barnes, is dit verhaal opnieuw doordrenkt met puzzels, raadsels, geheimen, competitie en de aantrekkingskracht van geld. Hoewel het verhaal nieuw is en andere personages in de schijnwerpers staan, voelt het voor mij niet bijzonder vernieuwend aan. Het lijkt erop dat Jennifer Lynn Barnes de serie een beetje uitmelkt… Desondanks heb ik dit boek met veel plezier gelezen.

Al bij al geef ik dit boek 3 sterren. Het was niet buitengewoon spectaculair, maar ook zeker niet teleurstellend. Ik zal het nog steeds aanbevelen aan iedereen die graag in deze fascinerende wereld wil duiken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.