Logo-youngadults-site

Nadine Swagerman- Een ongelooflijke kerst

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het verhaal:

Noëlle heeft een hekel aan kerst. Haar moeder daarentegen vindt het echt fantastisch. Ze begint al vroeg met het hele huis uitbundig te versieren en de hele dag klinkt er niets anders dan kerstmuziek. Als haar moeder Noëlle tegen haar zin in heeft opgegeven om te helpen met het jaarlijkse benefiet van de kerk, komt het stoom helemaal uit haar oren. Gelukkig is haar beste vriend Raffaele er om haar te steunen. Echter komen ze niet bij hetzelfde kraampje te staan. Ze blijkt te moeten samenwerken met iemand waar ze kortgeleden nog een aanvaring mee heeft gehad.  Hoe overleeft ze de rampzalige tijd die kerst genoemd wordt?

De schrijfstijl:

Een ongelooflijke kerst bestaat uit iets meer dan 160 pagina’s en samen met de vlotte schrijfstijl is het dus perfect om in een middag of avond uit te hebben. Nadine weet de omgeving beeldend neer te zetten waardoor je direct lekker in het verhaal zit en hem niet meer weg kunt leggen. 
Dat Noëlle worstelt met wie ze is, is aangrijpend neergezet. Ondanks dat je er zelf misschien niets mee te maken hebt, kun je je er goed een beeld bij vormen. De angst die ze heeft dat iemand er per ongeluk achter komt en hoe haar ouders er misschien op gaan reageren zorgen ervoor dat ze zich letterlijk ziek voelt. Zodra ze voor haar eigen geluk kiest, merk je dat de stress direct weg is.

De personages:

Noëlle leren we gedurende het verhaal goed kennen. Ze worstelt met haar geaardheid en weet niet hoe haar ouders daarop gaan reageren, wat voor veel stress zorgt. Daarom verstopt ze wie ze werkelijk is. ‘Ze verstopt het deel dat afgewezen kan worden’. 
Gelukkig staat haar vriend Raffaele voor haar klaar en geeft haar goed advies. Hierdoor begint ze na te denken en kiest ze voor zichzelf.

Kortom:

Een ongelooflijke kerst is een diepgaand verhaal dat zich afspeelt in de kerstperiode met een onderwerp dat hedendaags nog erg van toepassing is. En hoe belangrijk het is om voor je eigen geluk te kiezen. 
‘Als blijkt dat je thuis niet jezelf kunt zijn, weet dan dat er een groep mensen is zoals jij, mensen die je volledig omarmen.’

JIJ DOET ERTOE- serie:

Een ongelooflijke kerst is een verhaal uit de ‘JIJ DOET ERTOE’ serie. In deze serie verschijnen boeken met belangrijke maatschappelijke en sociale thema’s. Het zijn boeken waarin kinderen en jongeren zichzelf kunnen herkennen en op een toegankelijke manier te weten komen wat er om je heen gebeurt, plus meer begrip krijgen voor de wereld om je heen. 
De boeken in deze serie zijn te herkennen aan het logo en bij elk boek is een lesbrief gemaakt zodat we met elkaar in gesprek blijven mij.

Eerdere boeken van Nadine:

Wat we niet zeggen.
Aan de andere kant van geluk.
Maar ik ben jou niet.
De helft van mij.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Amber Drenth

Amber Drenth

Amber is 22 jaar, woont in Assen en is een echte boekenwurm. Met een oneindig lange tbr en kasten vol met veel verschillende genres. Je vindt er young adult, thrillers, romans, feelgood en sinds kort ook Engelse boeken. Een boek in de hand, een goed verhaal en Amber is op een andere plek. Ondanks dat er eigenlijk geen plek meer in de kasten is, maakt ze gewoon ruimte. Wie kan al die leuke en mooie boeken nou weerstaan? Voor Amber is lezen gewoon een grote liefde en nu al helemaal sinds ze haar Bookstagram gemaakt heeft. Lezen, recensies schrijven, een ander de liefde voor boeken bijbrengen, of anderen attenderen op een goed boek, dat is gewoon Amber.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.