Logo-youngadults-site

Recensie: Percy Jackson – De wraak van Hecate – Rick Riordan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
percy jackson 7

Het verhaal

Percy Jackson heeft de wereld al zo vaak gered – dus school moet een eitje zijn. Toch? Niet dus. Percy heeft drie aanbevelingsbrieven van de goden nodig om toegelaten te worden tot zijn droomuniversiteit. En bij Griekse goden moet je daar altijd iets voor doen.

Percy moet samen met zijn twee vrienden Grover en Annabeth op de huisdieren van de driekoppige godin Hecate passen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want voor ze het weten zitten de vrienden met een vernield landhuis opgescheept én zijn de dieren van Hecate ontsnapt…

Percy heeft maar een paar dagen om ze terug te vinden en het landhuis in oude glorie te herstellen of hij ondergaat de wraak van Hecate en haar drie gruwelijke hoofden…

Personages

De belangrijkste personages in dit boek zijn onze oude, vertrouwde vrienden Grover, Annabeth en Percy. De personages kennen we al uit de andere boeken en er wordt hier dus op voortgeborduurd. Daarnaast wordt een nieuw belangrijk personage geïntroduceerd: Hecate. Ze wordt op dezelfde manier als de andere personages neergezet. Ze heeft een achtergrondverhaal en een bepaald karakter. Er wordt niet ontzettend diep op ingegaan veder, maar het is geen hol karakter. Het is voor deze boekenserie heel kenmerkend hoe dit gebeurt en daarom is het precies goed.

Thema’s

De Percy Jackson boeken gaan over het algemeen altijd over een taak die ze moeten volbrengen, vriendschap en ook wel een beetje liefde. Dat was in dit boek niet anders. Ik vond het erg leuk om meer te lezen over hoe de relatie met zijn stiefvader was en hoe Percy en Annabeth met elkaar omgaan. Er is wel liefde, maar het ligt er ook niet te dik bovenop en daardoor neemt het niet weg van het avontuur dat ze beleven.

Schrijfstijl

De schrijfstijl is zoals we gewend zijn van de Percy Jackson. Het boek leest heerlijk weg en is erg grappig. Rick Riordan is het schrijven niet verleerd in de tijd die tussen boek 5 en 6 zat. De stijl zorgt ervoor dat je wil doorlezen en voordat je het weet het boek uit hebt.

Conclusie

Deel zeven (dit deel) van de Percy Jackson-serie vond ik veel leuker dan deel zes. Waar deel zes meer voelde als een tussenboek, bevonden we ons in dit boek weer helemaal in het Percy Jackson universum. Ik heb genoten van het verhaal, de grappige gebeurtenissen en de leuke schrijfstijl. Van mij krijgt het boek 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Foto van Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (27) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.